25 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: 3 yılda bin gölet ve sulaması yapalım diye yola çıktık!

Veysel Eroğlu: 3 yılda bin gölet ve sulaması yapalım diye yola çıktık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz, 3 yılda bin tane gölet ve sulaması yapalım diye çılgın bir projeyi hayata geçirdik. Projemiz, bütün dünyada ses getirdi" dedi.




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz, 3 yılda bin tane gölet ve sulaması yapalım diye çılgın bir projeyi hayata geçirdik. Projemiz, bütün dünyada ses getirdi" dedi. 


Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesindeki meydanda düzenlenen toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Sinanpaşa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


Sinanpaşa'ya 15 baraj, gölet ve sulama tesisi yapacaklarını ifade eden Eroğlu, geçmişte bir kente yapılan yatırımın 5 katını şimdi bir ilçeye yaptıklarını belirtti. 


Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Afyonkarahisar'daki toplu açılışta hizmete alınan, 1 milyar 129 milyon liralık 123 tesisten, Sinanpaşa'nın da nasibini aldığını bildirdi.


Sinanpaşa'nın 50 yıllık rüyasını da gerçeğe dönüştürdüklerini dile getiren Eroğlu, uzun yıllar sürüncemede kalan Kuruçay Barajı'nı inşa ettiklerini vurguladı. 


Türkiye'de "Bin Günde Bin Gölet ve Sulaması" yapmak için 1 Ocak 2012 tarihinde harekete geçtiklerini anlatan Eroğlu, kararın alındığı gün Devlet Su İşleri (DSİ) mensupları ile bu konuda yemin ettiklerini anlattı. Bin günde bin gölet yapmanın pek çok kişi tarafından hayal olarak nitelendirildiğini söyleyen Eroğlu, şu ifadelere yer verdi:


"Geçmişte, 50 yılda, benim başlangıçta DSİ'deki görevim de dahil, 460 adet gölet yapılabilmiş. Biz, 3 yılda bin tane gölet ve sulaması yapalım diye çılgın bir projeyi hayata geçirdik. Bu o kadar uçuk bir hedefti ki çoğu kimse 'yetiştiremez' dedi. İspanya'dan bir bakan geldi, 'Nasıl yapıyorsunuz' diye sordu. Projemiz, bütün dünyada ses getirdi. Hindistan'dan geldiler, projeyi sordular. Dedik ki, 'Bizde millete hizmet aşkı var, biz milletin efendisi değil, milletimizin hizmetkarıyız.' Bende sizin aranızdan birisiyim. Belki yakın gelecekte bu yavrularımız bizim yerimize geçecek. Asıl olan insanlara hizmet etmek."


Eroğlu, konuşmaların ardından Boyalı Göleti ve Sulaması, Çobanözü-Tokuşlar Göleti ve Sulaması ile Boyalı Köyü Taşkın Koruma Tesisi'nin temelini attı. 


Törende, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı. 



AA


Geri Dön