19 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Afyonkarahisar'a Yüksek Hızlı Tren gelecek!

Veysel Eroğlu: Afyonkarahisar'a Yüksek Hızlı Tren gelecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Darıca Afyonkarahisarlılar Derneği'nin düzenlediği programda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'a güzel hizmetler yaptıklarını belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda kentin çok değiştiğini söyledi...



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye artık dünyada küresel bir güç olacak. Bunun için hedef 2023 diyoruz" dedi.


Eroğlu, Darıca Afyonkarahisarlılar Derneği'nin düzenlediği programda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'a güzel hizmetler yaptıklarını belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda kentin çok değiştiğini söyledi.


Afyonkarahisar'a 500 kilometre bölünmüş yol yapıldığını ifade eden Eroğlu, bu sayede Afyonkarahisar ile İstanbul'u birbirine yaklaştırdıklarını kaydetti.


Eroğlu, Afyonkarahisar'a Yüksek Hızlı Tren geleceğini belirterek, "Kentte sulanmadık toprak bırakmayacağız. Bazı milletvekilleri, Afyonkarahisar için 'değiştirelim Afyonyeşilhisar yapalım' diyor. Öyle bir ağaçlandırma yaptık ki Türkiye'de hatta dünyada, ağaçlandırma oranı yüzde 12'den yüzde 24'e yani yüzde 100 oranında alan itibariyle artan şehir Afyonkarahisar'dır" şeklinde konuştu.



- "10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk"


Kocaeli için de güzel hizmetler yaptıklarını belirten Eroğlu, kentin tamamını yemyeşil yapacaklarını söyledi. 


Eroğlu, yaptıkları hizmetlerin anlatmakla bitmeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:


"Bu kardeşiniz, Türkiye'deki su meselesini kökünden çözdü. Hatta Afrika'ya 1 milyon 250 bin kişiye su götürdük. Allah'a şükürler olsun. Türkiye'nin en yüksek barajını biz yaptık. Türkiye'yi yemyeşil yapıyoruz. Şu ana kadar 10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bir rekor, dünya rekoru. İnşallah çok daha güzel hizmetlere imza atacağız. Türkiye, sizlerin de duasıyla çok daha ileriye gidecek. Türkiye artık dünyada küresel bir güç olacak. Bunun için hedef 2023 diyoruz."


Bakan Eroğlu, programda, "Afyonkarahisar Efeleri" kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. 



AA



Geri Dön