26 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Gümüşhane'de toplu açılışa katıldı!

Veysel Eroğlu Gümüşhane'de toplu açılışa katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane’de ‘Gümüş Şehrine Altın Yatırımlar’ programı kapsamında 262 milyon TL tutarlı tesisin temel atma ve açılış merasimini gerçekleştirdi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane’de ‘Gümüş Şehrine Altın Yatırımlar’ programı kapsamında 262 milyon TL tutarlı tesisin temel atma ve açılış merasimini gerçekleştirdi.

Etkinlik öncesinde Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek Başkan Ercan Çimen’den brifing alan Bakan Eroğlu’na burada Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kararı verilen Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi.


Bakan Eroğlu daha sonra Vali Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bakanlığına bağlı kurumların genel müdürleri ve diğer kamu görevlileri ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi’ndeki düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım merasimine katıldı.


“Bu millet dünyanın en kahraman milleti”

Burada konuşan Bakan Eroğlu, milletin başlarının tacı olduğunu, bunu da 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdiklerini belirterek, “15 Temmuz tarihimizdeki en hain ve en alçak darbe girişimidir. Büyük bir oyun ve planın parçası. Ama şunu hesap edemediler. Bu millet dünyanın en kahraman milleti. Bende bu milletin bir ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bu hain, alçak, sapık FETÖ terör örgütünün ülkeyi bölme, parçalama girişimine karşı milletimizin kahramanlığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesaret ve liyakatı, Bakanlarımız ve tüm siyasi partilerimiz, basınımızın tamamının kararlılığı neticesinde bu girişim püskürtüldü. İnşallah bir daha böyle alçak hain darbe girişimlerini göstermesin Allah” dedi.


“Oğlum, kızım uyu büyü bir an önce hedef 2071”

Salonda bulunan kadınlara seslenen Bakan Eroğlu, “Bacılarım sizden talebim var. Yeni doğan ve doğacak olan çocuklara ‘Uyusun da büyüsün’ değil, ‘Oğlum, kızım uyu büyü bir an önce hedef 2071. 2071 yılında sizler Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyada küresel bir güç yapacaksınız’ diyeceksiniz. Uyu büyü hedef 2071. Merak etmeyin 2071 yılında Türkiye küresel bir güç olacak” dedi. Gümüşhane ile ayrı bir gönül bağı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, tesislerin Gümüşhane’ye bereket getirmesini diledi. Gümüşhane’ye en fazla gelen bakanlardan birisi olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, “Her gelişimde müjdelerle geldim. Heybemiz dolu geldik. Gümüşhane’nin yıldızı çok parlak. Gümüşhane cazibe merkezlerinden birisi. Sulanmadık toprak bırakmayacağız. Geriye göç başlayacak inşallah. İl dışında yaşayan Gümüşhanelilere sesleniyorum: Buranın bahtı açık, yıldızı parlak. Gölet ve baraj sayımızı 2019’a kadar 44’e çıkaracağız” dedi.


Telekonferans yöntemi ile temel attı, sertifika dağıttı

Gümüşhane için ne gerekiyorsa yapacaklarına değinen Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından telekonferansla Kelkit ilçesinde yapımına başlanan Sadak barajı sulaması alanına bağlanarak Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz’la birlikte temel atma törenini gerçekleştirdi. Telekonferansın ardından bu kez Tersun Barajı inşaatının yüklenici firmasının temsilcisiyle barajı 15 Temmuz saat 15.15’te bitirmek üzere söz alarak bitirilememesi halinde Şiran ilçesine 15 derslikli okul yaptırmak zorunda kalacağının sözleşme altına aldı. Son olarak orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikalarının dağıtımını gerçekleştiren Bakan Eroğlu, tesislerin toplu temel atma ve açılış törenini beraberindeki Vali Okay Memiş, Milletvekili Cihan Pektaş genel müdürler, Gümüşhane STK temsilcileriyle birlikte butona basarak gerçekleştirdi.


AA


Geri Dön