18 / 04 / 2024

VIA/PORT Venezia, resmen satışa çıktı! 179 bin TLye!

VIA/PORT Venezia, resmen satışa çıktı! 179 bin TLye!

Kiptaş ile hasılat paylaşımı modeli ile gerçekleştirilen VIA/PORT Venezia; İtalyan estetiğini yansıtan konutları, içinde gondolla gezeceğiniz alışveriş merkezi ve modern ve tematik ofisleriyle İstanbulun yeni cazibe merkezi olacak



VIA/PORT Venezia, Venediki İstanbula taşıyor...

Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığının bir projesi olan VIA/PORT Venezia ile birlikte Venedik İstanbuldan yükselecek.
Kiptaş ile hasılat paylaşımı modeli ile gerçekleştirilen VIA/PORT Venezia; İtalyan estetiğini yansıtan konutları, içinde gondolla gezeceğiniz alışveriş merkezi ve modern ve tematik ofisleriyle İstanbulun yeni cazibe merkezi olacak.

Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, yatırım bedeli yaklaşık 1,3 milyar TLnin üzerinde olan projenin değerinin, bitimiyle birlikte 2,5 milyar TLyi geçeceğini öngördüklerini söyledi.

VIA Development & Management Co. CEOsu Tayfun Döşkaya mütekabiliyet yasasına paralel olarak hem İstanbulun hem de projelerinin tanıtımını yapmak üzere Ortadoğu pazarı için Dubaide, Avrupa pazarı içinse Londrada ofis açtıklarını belirtti.

Türkiyenin iki büyük şirketi Bayraktar Grup ve Gürsoy Grup, İstanbulun çehresini değiştirecek VIA/PORT Venezia için bir araya geldi. Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığının ilk projesi VIA/PORT Venezia, Gaziosmanpaşada 82 bin metrekarelik arazi üzerine kuruluyor.  Kiptaş  ile hasılat paylaşımı modeli üzerine anlaşma yapan Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı, Venezia ile dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Venediki İstanbula taşıyacak. 2500 nitelikli konut, 70 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi ve 50 bin metrekare tematik satılabilir ofis alanları bulunan VIA/PORT Venezianın yatırım bedeli ise 1,3 milyar TLyi bulacağı öngörülüyor.

Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve VIA Development & Management Co. CEOsu Tayfun Döşkayanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dünyanın en güzel şehrine Avrupanın en güzel şehrini Viaport markasıyla taşıyoruz.

Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı olarak özel ve zor bir projeye imza attıklarını söyleyen Coşkun Bayraktar, Dünya, Türkiyeyi gözlemliyor, Türkiyeye geliyor. Biz de dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbula Avrupanın en güzel şehrini getirmek için yola çıktık dedi. Coşkun Bayraktar, VIA/PORT Venezianın konut, alışveriş merkezi ve ofisleri ile adeta bir şehir olacağını, bulunduğu bölgeyi de bir cazibe merkezi haline getireceğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: Konut, alışveriş, iş yaşamı gibi hayatın olmazsa olmazlarını VIA/PORT Venezia ile hak ettiği kalite ve en önemlisi estetikle buluşturuyoruz. Kentsel dönüşüm projesini ivmelendirecek VIA/PORT Venezia ve benzeri projeler ülke ekonomisi ve geleceği için domino etkisi görüyor. Projemize bu açıdan da bakılıp değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Proje bitiminde değeri 2,5 milyar TL olacak

Projenin 2014 yılının son çeyreğinde tamamlanmasının planladığını belirten Bayraktar, VIA/PORT Veneziayı bitirdiğimizde yaklaşık 2,5 milyar TL civarında proje değeri olacağını öngörüyoruz dedi.

Temalı proje

VIA Development & Management Co. CEOsu Tayfun Döşkaya ise projenin detayları konusunda bilgi verdi. VIA/PORT Venezianın Gaziosmanpaşada 82 bin m2lik arazi üzerine kurulduğunu söyleyen Tayfun Döşkaya, Konut, alışveriş merkezi ve ofis etaplarıyla VIA/PORT Venezia çok şık ve temalı bir proje. Venedik tarih boyunca Avrupanın önemli ticaret, alışveriş ve turizm merkezlerinden biri oldu. Sadece mimari konsept açısından değil, alışveriş-ticaret-yaşam merkezi olması bakımından da Venezia, Venedik ile özdeşleşecek dedi.

Fiyatlar 179 bin TLden başlıyor

Tayfun Döşkaya, projenin konut bölümünün toplam beş kuleden oluştuğunu ve bu kulelerde 2500 adet nitelikli konut bulunacağını belirtti. Daire tiplerinin 61 m2den 217 m2ye kadar çeşitlilik göstereceğini, fiyatların ise 179 bin TLden başlayıp şerefiyesine göre değişiklik göstermektedir.

Yüzde 50 oranında prim vaat ediyor

Döşkaya sözlerini şöyle sürdürdü: Tasarımda farklı konut tipleri üreterek her bütçeye yönelik fiyat alternatifi oluşturmaya özen gösterdik. Özel bir ödeme sistemi de oluşturduk.  Bayraktar&Gürsoy Finansman Modeli ile 30 ay vade farksız ödeme alternatiflerimiz var. Bununla beraber Türkiyenin önde gelen bankalarıyla yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde 120 aya varan kredi imknı sunuyoruz. VIA/PORT Veneziadan lansman döneminde konut alanların projenin teslim tarihine kadar yüzde 50 civarında prim kazanacağını öngörüyoruz. Konut sahibi olmak isteyenlere sadece keyifli bir yaşam değil, aynı zamanda çok kazançlı bir yatırım fırsatı da sunuyoruz.

Yüzde 30unun satışı tamamlandı

VIA/PORT Venezianın öngörülen satış süresinin 24 ay olarak belirlendiğini anlatan Tayfun Döşkaya, Ancak kapalı satışa çıktığımız 1 Kasım tarihinden itibaren aldığımız 800e yakın ön talep gösteriyor ki bu da projenin yaklaşık %30una denk geliyor.  Sanırım hedeflediğimiz satış süreci çok daha kısa olacak dedi..

Dubai ve Londrada ofisler açıldı

Mütekabiliyet yasasına değinen ve yabancıların konut edinme imknlarının kolaylaşması ile birlikte özellikle İstanbulda konut talebinin ciddi oranda artacağının altını çizen Tayfun Döşkaya, Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı olarak İstanbul ve projelerinin tanıtımını yurtdışında aktif bir şekilde yapabilmek üzere Ortadoğu pazarı için Dubaide, Avrupa pazarı için ise Londrada ofis açtıklarını belirtti.

Venedik temalı Alışveriş ve Yaşam merkezi konsepti ile ayda 2 milyon ziyaretçi hedefleniyor

Tayfun Döşkaya, alışveriş merkezi hakkında da bilgi verdi: 70 bin m2 kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezimiz Venedik konseptli Hedeflenen aylık ziyaretçi sayısı ise 2 milyon Modanın öncü markalarının yanı sıra Venedikin eşsiz güzelliği, su kanalları, mimarisindeki Akdeniz esintileri, Venedikten getireceğimiz kültürel ve sanatsal etkinlikler merkezimizin en büyük çekim güçleri olacak

İstanbulun ulaşımı en kolay projelerinin arasında..

TEM Otoyolunun hemen yanında, Eski Edirne Asfaltı üzerinde, tramvay hatlarının yanı başında olan proje, ulaşım noktasında avantaj sunuyor. Proje aynı zamanda yeni yapılacak Mecidiyeköy-Havalimanı metro hattından direkt bağlantı alıyor diye belirten Tayfun Döşkaya Şunu söyleyebilirim ki; Viaport Venezia, İstanbulun ulaşımı en kolay projeleri arasındadır dedi.

Proje Künyesi:

Yatırımcı: Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı
Mimari: Dome Mimarlık
Arsa Büyüklüğü: 82 bin metrekare
AVM Kiralanabilir Alan: 70 bin metrekare
Ofis Alanı: 50 bin metrekare

444 8 842

http://www.kiptas.com.tr/TR/INDEX/venezia_banner.asp


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön