26 / 04 / 2024

Virüsten kaçan zenginler için 8.3 milyon dolara sığınak!

Virüsten kaçan zenginler için 8.3 milyon dolara sığınak!

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınına yakalanmak istemeyen zenginler sığınak arayışına girdi. En çok olanaklara sahip olan sığınaklar 8 milyon 350 milyon dolara satılıyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan binlerce insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını, birçok sektördeki faaliyetleri durdurma noktasına getirdi. Ancak bazı sektörler için evde kalma ve korunma işleri, bir sıçrama noktası oluyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise, yeraltı barınak pazarı...

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; zenginler çelik kaplı sığınaklar, kaçış tünelleri, gizli kapılar, kurşun geçirmez cam ve biber gazı gibi çeşitli eklentilerle beraber tam donanım barınaklara yerleşiyor. 

EN PAHALISI 8 MİLYON 350 BİN DOLAR

Lüks bir sığınak arayanlar için de seçenekler bulunuyor. En çok olanaklara sahip olan sığınaklar için  8.35 milyon doların gözden çıkarılması gerekiyor.

Bu fiyatla alınan bir sığınakta spor salonu, sauna, yüzme havuzu, spa küveti, bilardo salonu, sera ve garaj yer alıyor.

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ SIĞINAKLARI

ABD'de bulunan sığınak pazarı yeni değil. 1960'lı yıllarından beri Soğuk Savaş gerginlikleri arttıkça on binlerce Amerikalı özel barınaklar inşa etti. Şiddetli fırtınalara maruz kalan ülkede eski sığınaklar fırtınadan korunmak isteyenlere (HomeAdvisor.com fiyatlarına göre) 3.000 ila 11.000 dolar arasında fiyatlarla barınak satılıyordu.
 

Koronavirüs zenginlerin yaşamını değiştirdi!


Geri Dön