29 / 03 / 2024

Vladimir Makeev: İnegöl mobilyasının fahri elçisi olacağım!

Vladimir Makeev: İnegöl mobilyasının fahri elçisi olacağım!

İnegöl mobilyacılar pazarını gezen Rusya Mobilyacılar Birliği Başkan Yardımcısı ve Dünya Mobilya Federasyonu Ekonomi Komitesi üyesi Vladimir Makeev Türk şirketlerine hayran kaldı



Makeev, ülkesindeki sektör temsilcileri ile İnegöl mobilyacılarının uzun soluklu ticari ilişkiler geliştirebileceğini söyledi. İnegöl'de sektör temsilcileriyle buluşan Makeev, İnegöl mobilyacısının Rusya'da fahri elçisi olacağını söyledi. TUSKON'un bünyesindeki Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) İnegöl Şubesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen Makeev, "İnegöl'ü, TUSKON'a bağlı BUGİAD İnegöl şubesinin mobilyacı üyelerinin Rusya'ya gerçekleştirdiği sektör ziyaretiyle tanıdım. Eşimle birlikte mobilya fabrikalarını gezdim. Teknolojisiyle, inovasyonuyla, kalitesiyle ve Ar-Ge'siyle tam bir mobilya şehri. Rusya'da örneğini bulamayacağınız mükemmel bir mobilya şehriniz var. Sektörün içinden biri olarak belki size komik gelecek ama gezdikçe heyecanlandım ve şok oldum." dedi.
 
İnegöl mobilyacısının, Rusya ile karşılıklı ticaretinin uzun süreli devam etmesinin ülkesinde ortaklı yatırımlar yapılmasına bağlı olduğunu ifade eden Makeev, şunları söyledi: "Rusya'nın yıllık 10 milyar dolarlık mobilya pazarı var. 2010 yılı verilerine göre, ülkemizde mobilya ürünlerinin yüzde 40'ı yerelden sağlanırken, yüzde 60'ı yurtdışından getiriliyor. Özellikle Çin ve İtalyan ürünleri Rusya'da ağırlıklı olarak kabul görüyor. İtalyan ürünleri kaliteli olduğu gibi fiyatı standartların üzerinde olmasına rağmen tutuluyor. Sizin ürünleriniz ne Çin ne de İtalyan ürünlerine benziyor. Sizin mobilyanız ikisinin ortasında segmente sahip. Ülkemizde sizin ürünleriniz alıcı bulur."
Zaman/KASIM ŞAHİN


Geri Dön