19 / 03 / 2024

Volkswagen Türkiye kararını yıl bitmeden açıklayacak!

Volkswagen Türkiye kararını yıl bitmeden açıklayacak!

Alman devi Volkswagen'in üst düzey yetkilileri yaptıkları açıklamada şirket için Türkiye'nin doğru tercih olduğunu söyledi. Şirketten resmi açıklamanın ise yıl bitmeden geleceği belirtildi.



Avrupa'daki tesislerinde elektrikli modellerinin üretimine başlayan VW, bu tesislerde üretimini sürdüren içten yanmalı motora sahip otomobilleri için yeni bir fabrika açacağını açıklamıştı.
 
Star gazetesinde yer alan habere göre, bu kapsamda, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'yi yaklaşık 1 senedir radarına alan ve üç ülkeyi yakından inceleyen Alman üretici, Ekim'de Manisa'da kurduğu 1 milyar TL'lik şirket ile tercihini Türkiye'den yana kullandı.
 
Ancak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde devreye aldığı Barış Pınarı Harekatı sonrasında Alman şirket Manisa'daki yatırımın ertelendiğini açıklamıştı.
 
Açıklamanın ertelenmesi de, Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan gibi Balkan ülkelerini harekete geçirmiş ve bu ülkelerin VW yatırımını kendi ülkelerine çekmek amacıyla Alman şirkete çeşitli teşvik paketleri sunmasına da neden olmuştu.
 
Gelinen son noktada, VW'nin yıllık 300 bin adet kapasiteye sahip, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacak olan ve toplam 1.4 milyar dolara mal olacak yeni fabrika yatırımı  için henüz bir resmi açıklama yapılmadı.


 
RESMİ AÇIKLAMA YIL SONUNDA


 
Fabrika yatırımı ile ilgili soruları yanıtlayan VW yetkilileri, Türkiye'nin VW için doğru adres olduğunu belirtti.
 
Türkiye'nin sahip olduğu mühendislik birikimi, otomotiv üretim tecrübesi ve yan sanayisinin üst düzey kalitesi gibi parametrelerinin, VW'nin yeni fabrikası için büyük önem taşıdığını dile getiren Alman yetkililer, şirketin Wolfsburg'daki genel merkezinin koridorlarında bu konunun yüksek sesle konuşulduğunu, ancak ortada henüz netlik kazanan bir durum olmadığını belirtti.
 
Tüm bunlar alt alta konulduğunda da şirketin yeni tesisinin Türkiye'de açılmasının haklı bir beklenti olduğunu dile getiren VW yöneticileri, yeni fabrika hakkındaki resmi açıklamanın 2020 bitmeden yapılacağı bilgisini verdi.
 
VW'nin üst düzey yetkililerinin söyledikleri eğer büyük bir sürpriz olmaz ise şirketin Manisa yatırımının gerçekleşeceği yönünde.
 

Volkswagen’in Manisa yatırımı konut fiyatlarını katlayacak!


Geri Dön