25 / 04 / 2024

Yalı Stadı’na açılan dava taraftarlar tarafından protesto edildi!

Yalı Stadı’na açılan dava taraftarlar tarafından protesto edildi!

Karşıyaka taraftarı Yalı Stadı’na dava açan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Karşıyaka Belediye Başkanı’nı eylem yaparak protesto etti.



PTT. 1. Lig'den 2. Lig'e düşmesi kesinleşen Karşıyaka taraftarları yapımı belediyenin açtığı davalarla duran Yalı Stadı nedeniyle Karşıyaka Belediyesi önünde protesto eylemi yaptı.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu protesto eden taraftarlar, "Stat yapmıyor, inatlaşıyor, Kocaoğlu İzmir'e hiç yakışmıyor" diye bağırdı. "Sen bilemezsin hangisi doğru. Beceriksizsin Aziz Kocaoğlu. İster çadır kur, istersen otur, o stat olacak Hüseyin Mutlu" diye sloganlar atarak her iki başkanı da protesto etti. Sosyal medya üzerinden iletişime geçerek, "Karşıyaka'nın amatör kümeye düşmesine izin vermeyeceğiz" sloganıyla bir gösteri düzenleme kararı alan taraftarlar Karşıyaka Belediyesi önünde toplandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilirken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava nedeniyle yapımı duran Yalı Stadı ile ilgili taraftarlar eylem yaptı. Gösteride, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı protesto eden taraftarlar, "Stadımızı Yalı'ya istiyoruz" yazan pankart taşıdı.


İZMİR'İ HİÇ YAKIŞMIYOR

KSKli taraftarlar "O stat olacak, Hüseyin Mutlu. O stat olacak başka yolu yok. Atama istifa" şeklinde sloganlar atarak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı protesto etti. "Stat yapmıyor, inatlaşıyor, Kocaoğlu İzmir'e hiç yakışmıyor" diye bağıran taraftarlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Sen bilemezsin hangisi doğru. Beceriksizsin Aziz Kocaoğlu. İster çadır kur, istersen otur, o stat olacak Hüseyin Mutlu", "Karşıyaka mutsuz, Hüseyin mutlu", "Delikanlı Başkan buraya gelir" diye hep bir ağızdan bağırdı. Taraftarların, Karşıyaka Belediyesi binasının girişine, üzerinde "O stat Yalı'ya yapılacak" yazılı siyah çelenk koymasının ardından, gösteri sona erdi.


Sabah




Bu haber Yeni Asır'da şöyle yer aldı:


PTT 1. Lig’e veda eden, ekonomik kriz yaşayan, kurtuluşu kendi stadına kavuşmakta bulan KSK taraftarı, sonunda belediyenin kapısına dayandı

KSK'de son yıllarda giderek tırmanan ekonomik kriz, futbol takımının PTT 1. Lig'e veda ederek 2. Lig'e düşmesiyle yaşanan gelir kaybıyla daha da büyürken, kurtuluşu kendi statlarına kavuşmakta gören taraftarlar sonunda isyan etti. Karşıyakalı taraftarlar, önceki akşam, zaten maddi destek alamadıkları İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka belediyelerinin, dava açarak yapımı süren Yalı Stadı inşaatını durdurmasına tepkilerini, belediyenin kapısına dayanarak gösterdi. O stat yalıya yapılacak pankartıyla Karşıyaka Belediyesi önünde toplanan taraftarlar, stada "trafiği kilitler" diyerek dava açan, ancak tranvay projesiyla Karşıyaka Yalı Caddesi'nde yolu daraltan ve her hafta trafik keşmekeşine neden olan Bostanlı Pazarı'nı görmezden gelen belediyeyi, stat konusunda siyasi davranmakla suçladı. Karşıyakalılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a tepkilerini dile getirmek için besteledikleri şarkı ve tezahüratları okuyup, bir süre protesto eylemi yaptıktan sonra, Karşıyaka Belediyesi'ne siyah çelenk koydu.


Karşıyaka aşkıyla geldiler


Yarına miras kalacak stat için toplantıklarını ve eylemi çıkarsızca, sadece Karşıyaka sevgisiyle yaptıklarını söyleyen taraftarlar, "Karşıyaka sahipsiz değil... Bu Karşıyaka'nın davasıdır. Sonuna kadar mücadele edeceğiz... Hepimiz biriz, omuz omuzayız. Bu bir uyarı olsun Karşıyaka'ya dava açanlara... İnadınızı sürdürürseniz, 10 binlerce Karşıyakalı kapınıza dayanacak, şeklindeki sloganlarla belediye başkanlarına mesaj gönderdi.


Şimdi gözler davalarda


Statlar 18.  Ankara  İdare Mahkemesi tarafından "ihale iptali" kararıyla durdurulmuştu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Danıştay'a itirazda bulunmuş, itiraza daha sonra kulüpler de müdahil olmuştu. Ankara 3. İdare Mahkemesi ise geçtiğimiz günlerde, Karşıyaka Belediyesi'nin aynı gerekçe ve taleple açtığı davayı, 18. Ankara İdare Mahkemesi'nin daha önce verdiği karara istinaden reddetti. Şimdi herkes Danıştay'ın kararını bekliyor. Eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi davasından vazgeçerse, inşaatlar yeniden başlayacak


Yeni Asır


Geri Dön