23 / 04 / 2024

Yalova Belediyesi, Adalar ile ulaşım için iskele istedi!

Yalova Belediyesi, Adalar ile ulaşım için iskele istedi!

Belediye Başkan Yardımcısı, İstanbul-Adalara deniz ulaşımının sağlanması için Milli Emlaktan, eski arabalı vapur iskelesinin tahsisini istediklerini bildirdi



Belediye Başkan Yardımcısı, İstanbul-Adalara deniz ulaşımının sağlanması için Milli Emlaktan, eski arabalı vapur iskelesinin tahsisini istediklerini bildirdi

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, İstanbul-Adalara deniz ulaşımının sağlanması için Milli Emlaktan, eski arabalı vapur iskelesinin tahsisini istediklerini bildirdi.

Özsümer, düzenlediği basın toplantısında, önceki yıllarda Adalara yapılan vapur seferlerinin kaldırılmasıyla bir boşluk oluştuğunu söyledi.

Boşluğu doldurmak istediklerini belirten Özsümer, "Yalovada vatandaşlarımızın yıllardır özlem duyduğu, beklediği bir konu bu. Vatandaşlarımız bu konuya sıcak bakacak ve destek verecektir. Kamuoyunun sahiplenmesiyle bu konu en kısa zaman içerisinde hayata geçecektir" diye konuştu.

Özsümer, deniz otobüsü seferlerinin yapılması amacıyla çalışmalara başladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kartal İskelesinin yanında bulunan eski arabalı vapur iskelesi var. Buranın Milli Emlaktan tahsisini talep ettik. Yaklaşık birkaç aydır görüştüğümüz deniz ulaşımı üzerine ciddi güce sahip özel firmalar var. Bizim İDO ile daha önce yaptığımız protokolde İDOnun tarifeli sefer yapmadığı bölgelere ve hatlara sefer yapma yetkisini Yalova Belediyesi olarak almıştık. Aynı zamanda bu iskele, İDOyu engelleyecek bir iskele değil."

Yalova halkının bu konuyla ilgili taleplerinin sürekli olarak kendilerine geldiğini vurgulayan Özsümer, şöyle devam etti:

"Milli Emlak daha önce bu iskeleyi 49 yıllığına Deniz İşletmelerine tahsis etmiş. Deniz İşletmeleri ile yaptığımız görüşmede buradan çekildiklerini ifade ettiler. Bununla ilgili yazıyı da Milli Emlaka göndereceklerini söylediler. Defterdarımız da bu konuya sıcak bakıyor. Kesin hatlarla ilgili bir şey yok ama gelen firmaların Kabataş, Karaköy ve Beşiktaşta iskeleleri mevcut. Bizim tercihimiz, talebimiz öncelikle Adalara uğrayarak seferlerin yapılması. Bu hayata geçerse Yalova halkını memnun edecektir. Bizim için önemli olan vatandaşın Adalar ile bağlantısını yeniden sağlamak. Yalova için önemli bir projedir. Buna her kesimin destek vermesini bekliyoruz. Milletvekilleri ve siyasi partiler de destek verecektir."

Özsümer, eski donanma tesislerinin bulunduğu alanda planlanan sosyal tesisle ilgili daha önce 4 kez ihale yaptıklarını, son ihalede 15 günlük pazarlık süresinin verildiğini, bu sürenin dolmasına bir hafta kaldığını hatırlatarak, "Eğer talip çıkmaz ise Yalova Belediyesi olarak tesisi kendi imkanlarımızla yapacağız. Hem Yalova Belediyesi personeli hem halk yararlanacak" dedi.

AA


Geri Dön