28 / 03 / 2024

Yalova 'daki TİGEM arazileri satışa çıkacak!

Yalova 'daki TİGEM arazileri satışa çıkacak!

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü"ne (TİGEM) bağlı olan   Yalova"daki Atatürk Tarım İşletmesi Müdürlüğü"nün feshedildiğini ve bu kuruma ait olan arazilerinin de ihaleyle satışa çıkarılacağını açıkladı



Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü"ne (TİGEM) bağlı olan   Yalova"daki Atatürk Tarım İşletmesi Müdürlüğü"nün feshedildiğini ve bu kuruma ait olan arazilerinin de ihaleyle satışa çıkarılacağını açıkladı.
Arazisinin 940 dönümü Yalova Üniversitesi"ne tahsis edilmesiyle ilgili gelişmeyi Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş yaparak, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı"nın, TİGEM"in Yalova"daki müdürlüğünün feshedildiğini söyledi.   Beştaş yaptığı açıklamada, œYalova Üniversitesi"ne verilen 940 dönümün dışındaki yaklaşık 2 bin dönüm alanın ihaleye çıkarılacak. Yalova"daki TİGEM feshedilerek alanlarının tarım alanı olarak kullanılmak üzere ihaleye çıkarılması için Yüksek Planlama Kurulu"na (YPK) gönderilmiş. Haziran ayında ihalenin yapılması bekleniyor' dedi.

çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi için TİGEM"den arazi alınması çalışmalarının olduğunu ifade eden Beştaş, 'çiçekçilik OSB için böyle bir çalışma yapılıyordu. şžimdi yapılacak ihaleye tüm Türkiye"deki firmalar girebilir. Biz de Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile ihaleye gireceğiz. çiçekçilik OSB için ihaleyi almaya çalışacağız. Daha yüksek fiyatlar verilirse yapabileceğimiz bir şey yok' diye konuştu.


Geri Dön