20 / 04 / 2024

Yalova'da 396 riskli bina yıkıldı!

Yalova'da 396 riskli bina yıkıldı!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bölgedeki riskli binalar yıkılıyor. İlçede, 561 riskli binadan 396'sının yıkımı gerçekleşti.



Yalova'da can kaybının önlenmesi ve güvenli yapı stokunun oluşturulması için çalışmalar sürüyor. Yalova Çevre ve Şehir Müdürlüğü il genelindeki projelerine aralıksız devam ediyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, tespit edilen 561 riskli binanın 396'sı yıkıldı. 


Kurumdan yapılana açıklamada şu bilgiler yer aldı, "Ülkemizdeki Deprem Gerçeği ve 6306 sayılı Kanunun Hazırlanma Gerekçeleri ele alındığında 6306 sayılı Kanun’un temel amacı olan Afet riski

altındaki alanların dönüşümünü ve riskli yapıların yıkımını sağlayarak, Ülke genelinde sağlıklı güvenli ve yaşanılabilir alanlar oluşturmanın önemi anlaşılabilir. İl Müdürlüğü olarak Kanun’un temelinde can ve mal güvenliği olması sebebiyle, riskli olduğu ilmî verilere göre belirlenecek yapıların yıkılması, Kanun’un özünde anlaşma usulünün olduğu ve anlaşma yolu ile riskli yapısını yıktıranlara faiz destekli kredi veya kira gibi yardım ve destekler sağlanacaktır. Üzerindeki riskli yapı yıkılan parsellerde maliklerin 2/3’ünün anlaşması halinde uygulama bu anlaşmaya göre yapılacak olup, bu durumda Bakanlık veya idarenin müdahil olmayacağı, Riskli yapı tespit ve yıkım sürecinin nasıl işlediği hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmek için çalışmaktayız. İlimiz genelinde 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında riskli yapı tespit çalışmaları devam etmekte olup risk tespiti yapılan binalar yenilenmekte ve bununla birlikte dönüşüm sağlanmaktadır. İlimiz genelinde riskli yapı tespiti yapılan bina sayısı 561, Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkılan bina sayısı 396 olup bu yıkılan binaların 215 tanesi yeniden değerlendirilerek dönüşümü tamamlanmış geri kalanların da dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. Yapılan riskli yapı tespitlerinin Konut bazında bağımsız bölüm sayısı 1464, işyeri bazında bağımsız bölüm sayısı 199’ dur. Kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binaların parsel bazında görüntüleri ekli dosyada mevcuttur. Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak; 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında yaptığımız çalışmaların önemi ve devamlılığının gerekliliği konusunda insanları aydınlatmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda yapacağımız çalışmalar hız kesmeden devam edecektir."



Yalova Gazetesi


Geri Dön