08 / 05 / 2024

Yalovada Ölüm Vadisi'ni rüşvetle imara açtılar iddiası!

Yalovada Ölüm Vadisi'ni rüşvetle imara açtılar iddiası!

Yalova Belediye Başkanlığı'nda imar yolsuzluğu iddiası ortalığı karıştırdı. İddiaya göre, 1999 depreminde yerle bir olan ve adı 'Ölüm Vadisi'ne çıkan Hacı Mehmet Ovası tekrar imara açıldı ve yapılacak olan binalar için kat artışına onay verildi



Yalova Belediye Başkanlığı'nda imar yolsuzluğu iddiası ortalığı karıştırdı. İddiaya göre, 1999 depreminde yerle bir olan ve adı 'Ölüm Vadisi'ne çıkan Hacı Mehmet Ovası tekrar imara açıldı ve yapılacak olan binalar için kat artışına onay verildi.

Yerel Yalova Atakent Gazetesi ve haber portalı www.atakentgazetesi.com isimli sitede yer alan haberde Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal'ın, 17 Ağustos 1999 depreminde binlerce insanın hayatını kaybettiği Hacı Mehmet Ovası'nı tekrardan imara açtığı ve kat artışı imkânı getirdiği iddia edildi.

Koçal'ın bazı İl Genel Meclisi ve Yalova Belediye Meclisi Üyeleri üzerinde baskı yaptığı iddiasına da yer verilen haberde Yalovaspor'a ait olan tesislerin konut alanı olarak değiştirilip imara açıldığı iddiasına da yer verildi. Gazeteye bir CD ulaştığı öne sürülen haberde, bu CD'de yer alan görüntülerde bir belediye üst düzey görevlisi ile müteahhit arasında geçen sohbetin yer aldığı belirtildi.

Konuşmalarda tarım arazisi olan bölgelerin nasıl konut alanına çevrildiği, bu iş için istenen 500 bin liranın kimlere dağıtılacağının anlatıldığı öne sürüldü.
Radikal


Geri Dön