28 / 03 / 2024

Yalova'daki devre mülk mağdurlarının sayısı 300'ü aştı!

Yalova'daki devre mülk mağdurlarının sayısı 300'ü aştı!

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, sadece bir ildeki devre mülk mağdurlarının sayısının 300'ü aştığını söyledi.



Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, sadece bir ildeki devre mülk mağdurlarının sayısının 300'ü aştığını dile getiren Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, kanuna aykırı devre tatil ve devre mülk satışlarına son verilmesi için etkin denetim istediklerini, bunun için mağdurların listesini vermeye hazır olduklarını belirtti. Sıtkı Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, devre tatil ve devre mülk satış sözleşmeleri üzerinden tüketicilerin dolandırıldığını, ciddi mağduriyetler yaşandığını söyledi.

Tüketici Kanunu'nun emredici hükümleri doğrultusunda tüketicinin satıştan bir gün önce bilgilendirilmesi gerekirken aynı gün satış yapıldığını söyleyen Yılmaz, "Satışlar resmi bir şekilde yapılmamakta, tüketiciye cayma bildirimi verilmemektedir. İmar izni olmayan parseller de satış sözleşmelerine dahil edilmektedir." dedi.

KASALARINI DOLDURUYORLAR


Yılmaz, devre mülklerin tüketiciye zamanında teslim edilmediğini de belirterek, şu açıklamayı yaptı: "Bu şekilde tüketicinin cebinden haksız kazanç sağlanmakta. Şirketin biri, satış sözleşmeleri üzerinden tüketiciyi adeta yolmuş ve kasalarını doldurmuş. Verilen hukuk mücadelesiyle Tüketici Mahkemeleri, paraların iadesine karar verince şirket, kasalarını boşaltmış ve farklı bir isimle yeni bir şirket kurmuştur. Aynı şirket usulsüzlüklerine devam etmiş, yargı kararları birikince tüketiciye parasını ödememek için tekrar şirketin kasaları boşaltılmış ve üçüncü bir şirket kurulmuştur."

TEK İLDE 300'DEN FAZLA MAĞDUR


Devre mülk dolandırıcılığı yapanların tüketicinin kesesinden lüks oteller inşa ettiğini belirten Yılmaz, "Devre tatil ve devre mülklerle ilgili mağduriyetlerin ezici çoğunluğu Yalova'da yaşanıyor. Derneğimize sadece bu kentten 300'ün üzerinde başvuru yapıldı. Kanuna aykırı ve keyfi yapılan satışlara son verilmesi için etkin bir denetim istiyoruz. Mağdurların listesini vermeye hazırız." diye konuştu.

Yılmaz, Ankara'da 10 Mayıs'ta toplanan Tüketici Konseyi'nde söz konusu sorunu dile getirdiğini ve bunun resmi kayıtlara geçtiğini belirterek, mahkeme kararlarına rağmen yaşanan mağduriyetlerin çözümü için gerekli tedbirlerin alacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.


Geri Dön