29 / 03 / 2024

Yapı Fuarı Turkeybuild için son fırsat bugün!

Yapı Fuarı Turkeybuild için son fırsat bugün!

YEM'in işbirliği yaptığı, Material ConneXion® adlı merkez, yenilikçi ürünleri tasarım ve üretim dünyası ile buluşturacak. İlk sergi Yapı Fuarı -Turkeybuild İstanbul 2011'de gerçekleştiriliyor



Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 34.'sü düzenlenen Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmeti; 81 bin metrekare alanda, 1100 firmayı 100 bini aşkın ziyaretçi ile buluşturdu. Fuar, Türkiye'nin üretimden teknoloji üssüne dönüşümün adımlarına da sahne oldu.

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, Yapı-Endüstri Merkezi'nin kuruluşu amacına değinirken "Yapı-Endüstri Merkezi 1968 senesinde bir bilgi merkezi olarak kuruldu. Kendimizi geliştirdik ve bugünlere geldik. Yapı alanında etkinlik gösteren 'bilgi merkezi' bu fuarda yine bir bilgi platformu olarak yer alıyor" dedi. Bu arada YEM, dünyanın yenilikçi malzemeler konusundaki en büyük ve önemli merkezi olan Material ConneXion ile işbirliği anlaşması imzaladı. "Material ConneXion® İstanbul" adıyla kurulacak merkez yenilikçi ürünleri, tasanın ve üretim dünyası ile buluşturacak. İlk sergi Yapı Fuan - Turkeybuild İstanbul 2011'de gerçekleştiriliyor. Material ConneXion® İstanbul projesi ile mimarlıktan kentsel tasarıma, peyzajdan içmimarlığa, çevresel grafik tasarımından sanata ve sanatçıya, illüstrasyondan endüstri ürünleri tasarımına, moda tasarımından tekstile ve ulaşıma kadar geniş bir yelpazede yenilikçi uygulamalar takip edilecek.

Malzeme kütüphanesi ile ülkemizdeki tasarımcılar, malzeme üreticileri, akademisyenler, inovasyon ve tasarım liderleri için önemli bir platform yaratılacak, Türk tasarım dünyasının yeni jenerasyon ürünlerle tanışmasına katkı sağlanacak.

Material ConneXion®, 5 binden fazla yenilikçi malzeme örneği bulunduruyor.

Apsen'den yeni bölme duvarlar

Microsoft, Coca Cola, Novartis, Gama Holding vb. onlarca dünya devi markanın genel müdürlük binalarını Mardan Palace, Adam & Eve gibi otellerin iç mimarisini şekillendiren Aspen, bölme duvar serisine iki yeni model daha ekledi. Fuarda tanıttığı Vetrona ve Diversa'da görsel güzelliği kullanım kolaylığı ile mekânlara taşıyan Apsen'in bölme duvarları gün ışığının mekân içerisinde özgürce gezinmesine olanak tanıyan saydam yapısıyla da enerji tasarrufu sağlıyor.

Boya, düşleri gerçekleştiriyor

Fiili Boya; son olarak pazara sunduğu 3 ürün grubu Alpina Style, ARS PRO ve Caparol TriMaXX Sentetik Serisi yanı sıra Capatect Isı Yalıtım Sistemi ürünleriyle fuara katıldı. 5 farklı dokudan oluşan "Alpina Style" serisi, boyada alternatif anlayışını değiştiren, her bakıldığında özel fırça darbelerinin fark edildiği, sınırsız desenler, metalik yansımalar ve tablo gibi dokular sunuyor.

Seramiksan'dan bakteriyi önleyen ürünler

Doğadan aldığı ilhamla yaşam alanlarını güzelleştiren ve tüketicilerinin hayatlarına değer katma iddiasında olan Seramiksan, fuarda Rotodigit, Soluble Salt, NanoTech ve Full Lappato teknolojisiyle üretilen ürünlerini sektör profesyonellerinin beğenisine sundu. Yer.karosu, duvar karosu, sırlı granit, teknik granit, dış cephe kaplaması ve yapı kimyasalları ürünleri ile teknoloji, ürün çeşitliliği ve üretim kapasitesi açısından sektörün önemli markalan arasında yer alan Seramiksan'ın Rotodigit teknolojisi uygulanmış Nanotech Digital Full Lappato granitler sergilendi. Granitler, dijital baskı teknolojisini, Full Lappato parlatma teknolojisini, leke tutmayı ve bakteri barındırmayı önleyen nano teknolojiyi bir arada sunuyor.

TERRACO'dan belgeli yalıtım sistemi

Isı yalıtımı uzmanı olan, bu alanda kişiye özel seçenekleri ile farklılık yaratan TERRACO, bu yıl ağırlıklı olarak EOTA belgeli yalıtım sistemi seçeneklerini ön plana aldı. TERRACO, 2011 yılından itibaren zorunlu olan yalıtım uygulamaları konusunda uzman ekibiyle, gerek yeni ve gerekse renevasyona tabi yapı sahibi ziyaretçilerin ısı yalıtımı konusundaki her türlü soru, sorun ve taleplerini karşıladı.

URTİM'den güvenli iskele

Kalıp ve iskele sistemleri şirketi olan ve başta Rusya olmak üzere 25 ülkeye ihracat yapan URTİM, Yapı Fuarı'nda Alman Tipi Güvenli Cephe iskelesi EUROSCAF'ı tanıtıyor. URTİM fuarda özellikle Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkan ülkelerinden gelen ziyaretçileri hedefliyor. URTİM yalanda özellikle işçilik maliyetlerini yüzde 40 azaltan ve inşaatlara hız kazandıran FRAMESET Panel Kalıp sistemi ve EUROSCAF Alman Tipi Güvenli İskele sistemini piyasaya sunacak.

Form'dan yeşil bina çözüm 

İklimlendirme ve yenilenebilir enerji sektörünün öncülerinden Form Şirketler Grubu'nun tüm firmaları, 'Yeşil Bina Çözümleri' kapsamındaki ürün ve hizmetlerini fuarda tanıtıyor. Bunlar içinde fotovoltaik paneller, gün ışığı ile aydınlatma sistemleri, ısı pompaları, evaporatif soğutucular ve yüksek verimli klima cihazları yer alıyor. Şirket, doğaya saygılı, ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binaların yapımında geniş referanslara sahip.

Seranit ısınma sisteminde devrim yaptı ödülü kaptı

Porselen karo üreticisi Seranit geliştirdiği "DRC Isıtma Sistemi" ile YEM tarafından verilen "Altın Çekül - Yapı Ürün Ödülü"nü kazandı. Seranit tarafından geliştirilen bir ısıtma sistemi olan ve düşük enerji sarfiyatı ile daha konforlu ve sağlıklı ısınma sağlayan DRC ısıtma sistemleri, 2011 yılında Türk yapı sektörünün en iyi ürünü seçildi.

Seranit, fuarda bir ilki gerçekleştirerek 6 metre çapında ve 5.40 metre yüksekliğindeki "küre" formunu porselen karo ile kapladı. Standın girişinde yer alan ve içi dışı 400 adet "Calcata" adlı beyaz karo ile kaplanan küre, Seranit'in "kaplama yapamayacağımız hiçbir form, yüzey ve yapı yoktur" mesajını vurguluyor.
Cumhuriyet/Fatma KOŞAR


Geri Dön