26 / 04 / 2024

Yapı Kredi Koray'a Narmanlı Han şoku!

Yapı Kredi Koray'a Narmanlı Han şoku!

  Beyoğlu'ndaki Narmanlı Han'ı 2001'de alan Yapı Kredi Koray, restorasyona başlayamayınca Han'ın 27 varisi davayı kazandı. 1880'li yılların sonunda Rus Elçilik binası olarak inşa edilen Beyoğlu'ndaki tarihi Narmanlı Han paylaşılamıyor  



 

Yapı Kredi Koray'ın 2001'de Narmanlı ailesinden yüzde 25 hissesini almasının ardından 10 yıldan bu yana restorasyon projesine başlayamaması üzerine mülkün varisleri şirkete dava açtı.

Han'ın 27 varisi açtıkları davayı geçtiğimiz hafta kazanarak Yapı Kredi Koray'dan Han'ın hisselerini geri aldılar. Yapı Kredi Koray'ın tarihi Han'ı restore etmek için hazırladığı restorasyon projesi 2002'de Anıtlar Kurulu'ndan onay almasına rağmen sivil toplum kuruluşlarının itirazı üzerine yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle başlayamamıştı.

Şirket o tarihten bu yana projeyi gerçekleştiremeyince Narmanlı Han'ın 27 varisi 'gayrimenkul hissesi karşılığında inşaat yapımı ve satış vaadi sözleşmesinin feshi' için açtıkları davayı kazandı. Yapı Kredi Koray'dan Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada ise "Avukatlarımız temyiz işlemi için gerekli hukuki işlemlere başlamış olup, konuyla ilgili gelişmeler kamuoyuna duyurulacaktır" denildi.

Dilek Taş / SABAH

 


Geri Dön