20 / 04 / 2024

Yapısan ve UTM İnşaat'a ihalelere katılma yasağı getirildi!

Yapısan ve UTM İnşaat'a ihalelere katılma yasağı getirildi!

Bazı bakanlıklar, TBMM ve üniversiteler, çeşitli firmalara ihalelere katılma yasağı getirdi





Resmi Gazete´de yayımlanan duyurulara göre, İçişleri Bakanlığı, Kamu İhale Kanununa göre, Konya Ticaret Odasına kayıtlı Mustafa Poçanoğlu-Yapısan İnşaat´ın 1 yıl süreyle tüm ihalelere katılmasını yasakladı. Çevre ve Orman Bakanlığı, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre, İstanbul Kadıköy Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı UTM Proje İnşaat Turizmi Sanayi Ticaret Limited Şirketi´ne 1 yıl süreyle bakanlık ihalelerine katılma yasağı getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı da 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre, İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı Albayrak İnşaat Taahhüt Gıda ve Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile "Nedim Karabacak"a 6 ay süreyle ihale cezası verdi.

TBMM, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre,  Ankara  Ticaret Odasına kayıtlı Adalı Güvenlik Opt. Temiz. İnş. Gıd. Tic. Ltd. Şti´nin 2 yıl süreyle tüm ihalelerden men edilmesine karar verdi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre, Antalya merkezli Rio Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi´ne 1 yıl süreyle ihale yasağı uygulaması getirdi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü de yine aynı kanuna göre, İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı Ertaç Tr. Sey. Oto. ve Tic. Paz. A.Ş´nin 1 yıl süreyle tüm ihalelere katılımını yasakladı.
AA

Geri Dön