19 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu: Selenium Twins'den taşınmam

Yaşar Aşçıoğlu: Selenium Twins'den taşınmam

Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, kendi yaptığı projelerde oturmayı tercih eden patronlardan biri...



Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Karadenizliler tepelerde oturmayı sever, yaylalarda mesela. Bu özgürlüklerinin bir ifadesidir" diyor. Aşçıoğlu, bunun göstergesi olarak Fulya'da 150 metredeki 'penthouse'unda yaşıyor

Son dönemde TOKİ'nin satışa çıkardığı Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı ihalesindeki ısrarlı teklifleri ile dikkatleri üzerine çeken Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, kendi yaptığı projelerde oturmayı tercih eden patronlardan. 29 yıldan bu yana hep kendi yaptığı evlerde oturduğunu söyleyen Aşçıoğlu, ilk olarak Aşçıoğlu Apartmanı'nda oturmuş. Son bir yıldır ise Fulya'da en son yaptığı lüks rezidans projesi olan Selenium Twins'in dubleks penthouse'unda yaşıyor. 6 oda bir salondan oluşan toplan 525 metrekare büyüklüğünde penthouse Selenium Twins'in 150 metrede bulunan en üst iki katında, 35 ve 36.'ıncı katlarda bulunuyor. Aşçıoğlu, "Karadenizliler hep tepelerde oturur, yaylalarda mesela. Bu özgürlüklerinin bir ifadesidir. Burası da benim içi öyle bir yer" diyor. Aşçıoğlu, "28 yılda 5 ev değiştirdim. Her 5-6 senede bir yeni yaptığım projeye geçtim. Son bir yıldır burada oturuyorum. Bundan iyisi Şam'da kayısı.Yalıda oturur musun deseler istemem. Yine burayı tercih ederim. Burası en iyi yalıdan bile daha iyi" diyor. Aşçıoğlu, balkonundan Boğaz manzarasından Adalara, tarihi yarımadaya kadar 360 derece İstanbul manzarasına sahip olan evden kışın Uludağ'ı bile gördüğünü iddia ediyor.

'EŞYANIN KÖLESİ OLMAM'
Evin girişinde sadece bir iç dekorasyon dikkati çekiyor. Açık renkli mobilyalar, bir plazma televizyon salonun ortasında yuvarlak beyaz bir televizyo koltuğu. Yerlerde halı bile bulunmuyor. Aşçıoğlu, "Evimde sadeliği tercih ederim. Ve değerli hiçbir eşya bulundurmam. Ne bir tablo ne bir ipek halı. Eşyanın kölesi olmayı doğru bulmuyorum. Evin kendisi zaten değerli. Ben eşyaya değil eşya bana hürmet edecek" diye konuşuyor. Evin tasarımı için bir iç mimardan yardım almadıklarını söyleyen Aşçıoğlu, eşyaları eşi ile birlikte seçmiş. Evde dinlenmeyi sevdiğini söyleyen Aşçıoğlu, "Ev dinleme, iş çalışma yeridir. Asla eve iş getirmem. Eve gelirim, şortumu giyer televizyonun karşısına geçerim" diyor. Salonun bir yarısı koltuk ve plazma TV'lerin olduğu bölümden oluşurken diğer yarısında uzun bir yemek masası, bakır rengi büyük bir ayna ve masaj koltuğu bulunuyor. Mutfak ile misafir odaların aynı katta yer alırken üst katta ise yatak odaları yer alıyor.

'SON YAŞAYACAĞIM YER'
Aşçıoğlu, rezidansların en önemli özelliğinin yaşanan evler dışında kullanılabilecek diğer sosyal mekanlar olduğunu söylüyor. Örneğin Selenium Twins'in B bloğunun en üst katında bulunan spor salonuna bizi götürüyor. Ardından ise rezidansta yapmayı en çok sevdiği aktivitelerden bilardo odasına gidiyoruz. Aşçıoğlu, rezidans yaşamının avantajlarını "Tenis, sauna, havuz, squash, misafirlerinizi evin dışında ağırlayabileceğiniz misafir odaları var" diyerek sıralıyor. Aşçıoğlu, "Burası benim son yaşacağım yer. Bundan sonra başka bir yere taşınmam" diyen Aşçıoğlu'na 5-6 yılda bir kendi yaptığı yeni projelere geçtiğini hatırlatarak "Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapacağınız projeye taşınmaz mısınız" diyorum. Aşçıoğlu, Ali Sami Yen'in olduğu proje de çok güzel bir proje olacak. İstanbul'un tam göbeğinde yeşil alana bu kadar çok yer veren aşka bir proje olmayacak. Ancak Selenium Twins'i dünyanın en kalitedeki projesini yapacağım iddiası ile yaptım. Kullandığımız malzemelerin hepsi de özel imalat. Lokasyonu da çok iyi. Gece Boğaz'dan geçen gemi ve motorların pervan seslerini bile duyuyorum. Buradan başka bir yere taşınmam" diyor.

ALİ SAMİ YEN YERİNE 2 BİN STÜDYO DAİRE
Yaşar Aşçıoğlu ile sonbet döndü dolaştı aylar süren maceralı bir ihale sürecinin ardından aldığı Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine geldi. Aşçıoğlu'na neden bu kadar ısrar ettiğini ve Ali Sami Yen Stadı'nın yerine nasıl bir proje yapmayı planladığını sorduk. Stadın yerine yapacağı projede 80-90 metrekarelik 2 bine yakın stüdyo daire olacağını belirten Aşçıoğlu, Seyrantepe Stadı'nın teslim edilmesinin ardından önümüzdeki yıl projeye başlayacaklarını hatırlattı. Aşçıoğlu, "Metrekare fiyatını daha belirlemeden şimdiden 500 kişi bu projeden ev satın almak için sıraya girdi" sözleriyle neden ısrar ettiğini ortaya koydu.

SIKILDIĞINDA ÇİFTLİĞİNE GİDİYOR
Aşçıoğlu, aslında İstanbul'da tek bir evde yaşamıyor. Gümüşdere'de eski bir göçmen köyünde bir çiftliği de bulunan Aşçıoğlu, burada doğa ve hayvan sevgisini gideriyor. Çiftliğinde 6 geyik, 3 keçi, 4 at, 100 tavuğu bulunuyor. Bunun dışında sebze ve meyvelerini de buradaki bahçesinden karşılıyor. ATV aracı ile dağlara çıkıyor. "Hobilerimi bu çiftlikte gerçekleştiriyorum" diyor. Bu arada mutfakla da arası iyi olan Aşçıoğlu, yaptığı en güzel yemeğin tuzda balık olduğunu da sözlerine ekliyor.

İŞİ ÇOCUKLARA DEVREDECEĞİM
Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadı yerine yapacağı projeden sonra emekliye ayrılacağını söyleyerek "İşi çocuklarıma devredeceğim. Ben müteahhit bir ailenin çocuğuyum. Çocuklarım da öyle büyüdü. Oğullarım İrfan ve Cenk şu anda kendi işlerinin başındalar. Yurtdışında zor şartlarda kendi imkanları ile çalışıyorlar" diyor.
Sabah/Dilek Taş

 


Geri Dön