19 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu: Sivriada'yı turizm cenneti yaparım!

Yaşar Aşçıoğlu: Sivriada'yı turizm cenneti yaparım!

Yaşar Aşçıoğlu, Sivriada ve Yassıada'nın imara açılması halinde turizm cenneti haline getirilebileceğini belirtti



Mecidiyeköy'de Ali SamiYen Stadı ve Likör fabrikalarının arsalarının üzerine iddialı bir proje yapmaya hazırlanan Yaşar Aşçıoğlu, Sivriada ve Yassıada'nın imara açılması halinde turizm cenneti haline getirilebileceğini belirterek, "Adayı ben kiralayayım, nasıl bir yer haline gelebileceğini görün" dedi.

Kısa bir süre önce Fulya'da inşa ettiği Selenium Twins projesi ile Avrupa ve Afrika'nın en iyi rezidansı ödülünü alan ve kasımda da dünya yarışmasına katılacak olan inşaatçı Yaşar Aşçıooğlu, gözünü adalara dikti. Aşçıoğlu, istanbul'un pek çok bölgesinin turizm cenneti haline getirilebileceğini, ama sivil toplum kuruluşlarının (STK) tavrının buna engel olduğunu söyledi.

Aşçıoğlu, "Fulya'da bir yapı inşa etmek istedim, üstünde dönen bir restoran olsun diye başvurdum. Ama uçakların iniş noktası diye izin verilmedi. Kısaca 60 katlı bir bina yapıp üstüne dönen bir restoran yapmak istiyordum. Paris'te bir Eiffel Kulesi'ni ziyaret edenlerin sayısı Türkiye yi ziyaret edenlerden fazla. Biz bir Kız Kulesi'ni yapamadık" dedi.

Dünyada birkaç adaya sahip önemli bir metropollerin sayısının az olduğunu ifade eden Aşçıoğlu, ama İstanbul'un bu özelliklere sahip olduğunu hatırlattı Aşçıoğlu şunları söyledi:

"Mesela Yassıada var. Yine Sivriada diye bir ada var, çoğu kimse nerede olduğunu bilmez. Öyle bir noktada ki... Ben çok giderim. Ben demiyorum ki Eyfel Kulesi'ni taklit edelim. Fatih Sultan Mehmet'in büstünü yapalım ki insanlar gelip görsün, turistler tanısın. Bu konuda bir şey yapma mızın nedeni sivil toplum kuruluşlarıdır, işlerini yapmayanlara sesleniyorum adayı ben kiralayayım bana verin."
Bugün


Geri Dön