28 / 03 / 2024

Yatağan'daki Kanuni Sultan Süleyman eserleri restore edilecek!

Yatağan'daki Kanuni Sultan Süleyman eserleri restore edilecek!

Yatağan'da yaklaşık 500 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve defineciler tarafından talan edilen cami, han ve köprünün ihalesi yapıldı. Aslına uygun olarak restore edilecek olan eserler yeniden turizme kazandırılacak.




Muğla'nın Yatağan ilçesinde, yaklaşık 500 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve defineciler tarafından talan edilen cami, han ve köprünün ihalesi yapıldı. Aslına uygun olarak restore edilecek olan eserler yeniden turizme kazandırılacak.

Anıtlar Kurulu'nun restorasyon ve rölöve projelerini onaylamasının ardından Muğla Valiliği Kültür Katkı Fonu'ndan çalışmalar için 1 milyon 195 bin lira kaynak ayrıldı. Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, ihaleye 15 firmanın katıldığı açıkladı. Firmaların hazırladığı dosyaların ihale komisyonu tarafından teslim alındığını söyleyen Oğuz, komisyonun değerlendirmesinin ardından çalışmaların başlayacağını kaydetti. Kanuni'nin Rodos Seferi sırasında 36 bin kişiyle Bozüyük'te konakladığını, bu sürede cami, han ve köprü yaptırdığını hatırlatan Oğuz, "Kültür varlıklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması bizim görevimizdir. İhalenin yapılmasıyla Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Kutsal Alanı, film platosu haline gelen Bozüyük gibi, Kanuni'nin mirasları da vatandaşlarımızın ve yabancı misafirlerimizin uğrak yeri haline gelecek" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön