16 / 04 / 2024

Yataş Grup 77 mağaza açacak!

Yataş Grup 77 mağaza açacak!

Yeni yılda yurtiçinde 50, yurtdışında da 27 mağaza açmayı hedefleyen Yataş Grup, 200 kişiye ek istihdam sağlamayı planlıyor.



Enza Home ve Yataş Bedding markalarında son 2 yıldır konsept mağazalara geçiş yapan Yataş Grup, 2015 yılını yüzde 20 büyümeyle kapattı. Türkiye ve dünyadaki 250 mağazasıyla markasının bilinirliğini artıran grup, yeni yılda hedef büyüttü. 2016’yı yatırım yılı ilan ettiklerini ifade eden Yataş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop, hem üretim hem de perakende kanallarıyla ilgili büyük yatırımlara hazırlandıklarını söyledi. 


200 KİŞİYE YENİ İSTİHDAM 

Yataş olarak 2016 yılı bütçelerini yüzde 30 artırmayı hedeflediklerini dile getiren Yavuz Altop, “Yeni yılda yurtiçinde 50, yurtdışında da 27 mağaza açmayı ve yaklaşık 200 kişilik bir istihdam sağlamayı planlıyoruz. Aynı zamanda kapasite arttırıcı, verimliliği arttırıcı firma içi eğitimlerimiz ve yatırımlarımız da devam edecek” dedi. Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda Türk ekonomisi için konulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin 10 milyar dolarının mobilya sektöründen beklendiğini hatırlatan Yavuz Altop şunları kaydetti: “Söz konusu ihracatın yakalanabilmesi için Ekonomi Bakanlığı tarafından Türk firmalarına yurtdışı pazarlarda markalaşmasını sağlamak amacıyla “Turquality” adı altında çok büyük seviyelerde teşvikler uygulanıyor. Bu teşvik, mobilya sektörü için önem arz etmektedir. Hükümetin uyguladığı söz konusu teşvikin yanı sıra, mobilya sektörüne ihracatta navlun desteği de sağlanırsa, sektörümüz büyük nefes alır. Aynı kapsamda, Ar-Ge ve tasarım teşviki de, mobilya sektörünün 2023 hedeflerini yakalamasını sağlamada itici güç oluşturur.” 


700 metrekarelik dev stantla fuara katılıyor

Yataş Grup, İSMOB'da 900 metrekarelik dev standıyla yerini alacak. 900 metrekarelik standın 700 metrekaresi Enza Home, 200 metrekaresi de Yataş Bedding ürünlerine ayrıldı. Avrupa’nın sayılı fuarları arasında yer alan ISMOB Fuarı’ndan beklentilerini açıklayan Altop, fuar aracılığıyla yurtiçinde ve yurtdışındaki yeni iş ortakları bularak 2016 koleksiyonlarını tanıtacaklarını söyledi. 


Akşam 


Geri Dön