24 / 04 / 2024

Yatırım yapılacak şehir: Eskişehir!

Yatırım yapılacak şehir: Eskişehir!

Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehrin inşasında zengin doğal ve kültürel değerlerini, görkemli tarihi mirasını misafirlerine sunan Eskişehir, yarınların yatırımcılarını da bekliyor



Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehrin inşasında zengin doğal ve kültürel değerlerini, görkemli tarihi mirasını misafirlerine sunan Eskişehir, yarınların yatırımcılarını da bekliyor. Bu ilkler şehrindeki üretimler günümüz Türkiye'sÜ®ndeki ilklerin de imzasını taşıyor.

şžehirler kimlikleriyle yaşar, gelecekle bağını ekonomik, ticari ve kültürel kimlikleriyle kurar. Eskişehir'in kimliğini tanımlayan eğitim şehri, kültür sanat şehri, sanayi şehri gibi birçok değer bulunuyor. Osmanlı'dan Cumhuriyet'in ilklerine kadar birçok ilkleri ortaya koyan kimliği ile Eskişehir, değişimin şehir kimliğinde başat rol oynadığı modern bir şehirdir. Eskişehir; 'Süreklilik içinde değişim, değişim içinde süreklilik' sergileyebilen bir şehirdir ve bu vasfını tarih, kültür ve ekonomide örneklendirebilmiştir. Böylelikle ülkemizin yaşam kalitesi en yüksek, en yaşanır illerinden biri olmuştur.

Sürdürülebilir şehir kimliğinin yapıtaşlarmdan birinin üretim olduğunun farkındalığıyla Eskişehir, son yıllarda sanayi atılımlarıyla dikkatleri çekiyor. Nitelikli işgücü varlığı, maliyet etkinliği, yaşam kalitesi, ülkemizin en çevreci organize sanayi bölgesi, enerji ve hammadde kaynaklan ile uygun altyapı imkanları, ekonomik gelecek vaat eden bir şehri işaret ediyor. Eskişehir, yerel ve bölgesel kalkınma vizyonu ile belirlediği stratejik sektörlerde hızla yol alıyor. Makine imalat ve metal eşya, havacılık ve savunma sanayi, ileri seramik sanayi sektörlerinde söz sahibi olmayı hedefleyen Eskişehir, yeni yatırımları bekliyor.  Uçak motoru, dizel lokomotifi ve borda pazar lideri Eskişehir, eğitim sanayi işbirliğinin de iyi örneklerini veriyor.Tarih boyunca önemli yolların kavşağında yer alan, ülkemizin ilk buharlı lokomotifini ve ilk otomobilini üreten Eskişehir, ulaşım alanında da yeni bir evreye hazırlanıyor. Bir yılda bir milyonu aşkın yolcusuyla Yüksek Hızlı Tren hizmetinden ilk yararlanan ve Eskişehir-İstanbul çift şeritli karayolu tamamlanan şehrimiz, 'ulaşım devrimi' yaşıyor. Modern ulaşılabilirinde turizm alanında hayli hareketlenme yaşayan şehrimiz, Gemlik demiryolunun ve YHT'nin İstanbul, Konya ve Antalya bağlantılarının tamamlanması, OSB'nin raylı sistem taşımacılığına kavuşması ile ekonomik alanda yeni bir çehre kazanacak, Marmara Bölgesi'ne alternatif bir üretim üssü olabilecektir.

Eskişehir, bugün 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan 9 ilden biridir. İhracatın %70'lik bölümü OECD ülkelerine yapılmaktadır. Eskişehir sanayisinin 2020 hedeflerinde ihracatın 1.7 milyar dolardan 4 milyar dolara, firmalann cirolarının ise 5 milyar dolardan 20 milyar dolara çıkması yer alıyor.Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehrin inşasında zengin doğal ve kültürel değerlerini, görkemli tarihi mirasını misafirlerine sunan Eskişehir, yarınların yatırımcılarını da bekliyor. Bu ilkler şehrindeki üretimler günümüz Türkiye'sindeki ilklerin de imzasını taşıyor.
Para

 


Geri Dön