27 / 04 / 2024

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...



İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ağıralioğlu, Giresun'da, daha önce rastladıklarından daha fazla hasarı olan bir sel felaketiyle karşılaşıldığını belirtti. 

Ağıralioğlu, "Tabii ki devlet yaraları saracaktır, o bölgelerdeki hasarı tespit edip, zararları tazmin edecektir. Ama bize bundan sonra sel bölgelerindeki hafriyatları kontrol edecek, dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır. Giresun'un afet bölgesi ilan edilmesi, fındık hasadına denk gelmiş zararın dayanılmaz hadlere vardığını devletin unutmaması gerekmektedir" diye konuştu. 

Karadeniz'de coğrafyanın gerçeklerini dikkate almayan bir yapılaşma var!

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!


Geri Dön