26 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ilk tabela konuldu!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ilk tabela konuldu!

İstanbul'un 3'üncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar büyük hızla devam ediyor. Son olarak köprünün Anadolu Yakası'nda yön tabelaları bağlantı yollarına konulmaya başlandı.



Avrupa Yakası'nda da Edirne yönünü gösteren tabelalar önümüzdeki hafta konulmaya başlanacak. Köprü inşaatıyla aynı hızla devam eden yollarda viyadüklerin büyük bölümü tamamlanırken, köprü üzerine konulacak 59 çelik tabliyeden 24'ü de yerlerine indirildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün taşıyıcı elemanlarından 176 eğik askı halatından da 80'i yerleştirildi. Köprünün ana kablosunu çekmek için kullanılacak kedi yolunun yapımı tamamlanırken, otoyol kısmında asfaltlama çalışmaları hız kazandı. 


DÜNYANIN EN GENİŞİ 

59 metrelik genişliğe sahip Yavuz Sultan Selim, tamamlandığında dünyanın en geniş köprüsü unvanına da sahip olacak. Sekiz karayolu iki de demiryolu olmak üzere toplam 10 şerit olacak köprünün deniz üzerindeki uzunluğu ise bin 408 metreye ulaşacak. 


ÇALIŞMALAR TAM GAZ SÜRÜYOR

IC İçta ş-Astaldi JV tarafından yap-işlet devret modeliyle yapımına 29 Mayıs 2013'te başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar planlar doğrultusunda ilerliyor. Köprüde yer alacak 59 çelik tabliyenin 22'si yerine yerleştirildi. İşlemlerin Ocak 2016'da tamamlanması hedefleniyor.


Sabah


Geri Dön