20 / 04 / 2024

Yazlıklar kışlık oldu, ısınmaya talep arttı!

Yazlıklar kışlık oldu, ısınmaya talep arttı!

Koronavirüs salgını döneminde yazlıklarına taşınan birçok vatandaş nedeniyle, ısı pompası ve klima satışları arttı. 



Kovid-19 nedeniyle yazlıklarına taşınan birçok vatandaş ısınma problemlerine çözüm arıyor. Dünya'dan Mehmet Hanefi Gülel'in haberine göre, vatandaşların en çok başvurduğu çözüm, klima ve ısı pompası oldu. Buna göre; ısı pompasına olan talep yüzde 70, şömine ve klimaya ise yüzde 20 arttı.

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) Başkanı Ozan Atasoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vakaların yeniden artmasıyla yazlıkçılar kış aylarını da sahil bölgelerindeki evlerinde geçirmeye yöneldi. Yazlıkçılar kış aylarında ısıtma sorunlarını çözmek için klima, şömine, soba ve ısı pompası gibi ürünlerle evlerini ısıtmaya çalışıyor. Özellikle klima satışları önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttı. Bölgede hizmet veren klima servisleri, önceki yıllarda aynı dönemde haftada iki klima montajı yaparken, bu yıl haftada 5 klima taktıklarını belirtiyor” dedi.

Sahil bölgelerindeki müstakil evlerde yaygın olarak kullanılan ısı pompası cihazlarında önceki yıla göre satışlarda yüzde 70 artış görüldüğünü aktaran Atasoy, "Bu yılın ilk sekiz ayında konutlarda kullanılan duvar tipi klima satışlarında da yüzde 9 artış yaşandı. Bu büyümenin yaz sezonunun çok sıcak geçmesi ve pandemi nedeniyle evlerinden çalışan beyaz yakalı personelden kaynaklandığını düşünüyoruz. Özellikle sektörümüzde yüzde 40’a varan enerji tasarrufu sağlayan A++ enerji sınıfı ve inverter kompresörlü ürünlere talep ciddi oranlarda arttı” şeklinde konuştu.

Şömine talebinde yüzde 20 artış 

Kış aylarında 200 bine gerileyen Bodrum nüfusu bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle 500 bin civarına yaklaştı. İlçede şömine üretimi ve satışı yapan Bodrum Şömine firma sahibi Engin Çelik, bölgede şömine talebinde yüzde 20 artış olduğunu dile getirdi. 

Çelik, şömine maliyetlerinin 8 bin liradan başlayıp kişinin zevki ve isteğine göre fiyatının arttığını belirtti. Ayrıca şömine tadilatlarında da artış yaşanıyor. Birçok yazlıkçının şöminelerini yenilemek için tadilat işlerine yöneldiği aktarılıyor. Özellikle şöminelerde kullanılan cam kapağı talebinin arttığı kaydedildi.


Koronavirüs salgınıyla yazlık evler kışlık oldu!


Geri Dön