29 / 03 / 2024

YDA İnşaat ihraç tutarını 250 milyon TL'ye çıkardı!

YDA İnşaat ihraç tutarını 250 milyon TL'ye çıkardı!

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda özel durum açıklamasını yayınladı. YDA İnşaat'ın toplam ihraç tutarı 200 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkartıldı.



YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda özel durum açıklamasını yayınladı. YDA İnşaat'ın toplam ihraç tutarı 200 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkartıldı.





Açıklamalar

Değerli Yatırımcılarımız,

YDA İnşaat San. ve Tic. A.Ş. olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun 21.04.2016 tarih ve 13/460 sayılı kararı ile 500,000,000 TL nominal tutarda borçlanma aracı ihracı için almış olduğumuz izin çerçevesinde, tamamı "Nitelikli Yatırımcılara Satış"  yoluyla,  2 yıl ve 4 yıllık 2 tranş halinde, 2 yıl için 2 yıllık gösterge niteliğindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) faizi+350 bps ek getiri ve 4 yıl için TRLIBOR (3 aylık)+350 bps ek getiri ile piyasaya sunmuş olduğumuz özel sektör tahvilleri için 22/7/2016 tarihinde yatırımcılardan talep toplanmış olup; yatırımcılarımızdan gelen yoğun talep sonucunda toplam ihraç tutarı 200 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkartılmıştır. Darbe girişiminin üzerinden yalnızca 1 hafta sonra, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının not indirimi yaptığı, yabancı kaynaklı fonlardan ciddi çıkışların yaşandığı bir konjonktürde Türk Özel Sektör Tahvil Piyasası'nın en uzun vadeli (4yıl) işlemini de içinde barındıran tahvil ihracımızı başarı ile tamamlamış bulunmaktayız.


Hem Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) tahvil ihracımıza büyük bir kararlılıkla güçlü destek vermesi, hem de çalıştığımız ulusal ve uluslararası bankalar ve finans kuruluşlarının önemli bir kısmının, portföy yönetim şirketlerinin, sigorta ve emeklilik şirketlerinin, emekli sandıklarının ve reel sektör şirketlerinin, YDA Group'a gösterdiği güven ve destekleri sayesinde gerçekleştirdiğimiz bu tahvil ihracımızın, piyasadaki en uzun vade ve yüksek montan gibi teknik başarılarının yanı sıra mevcut konjonktürde ülke ekonomisi ve pozitif piyasa algısı açısından çok büyük bir anlam ifade ettiğini düşünmekteyiz. Nitekim önemli piyasa oyuncuları, ekonomiye yön veren karar alıcılar ve politika yapıcılardan ve hatta yurt dışından aldığımız tebrik telefon ve mesajları bu düşüncelerimizi doğrular niteliktedir.


Geçici olduğunu düşündüğümüz tüm bu güncel sıkıntılara rağmen yapmış olduğumuz tahvil ihracımıza bu zor konjonktürde; YDA Group'un itibarına, büyüme stratejisine ve finansallarına güvenerek katılım sağlayan ve Türkiye'de yine bir ilki başararak 4 yıl vadeli ihraç yapabilmemizi mümkün kılıp piyasalara da moral aşılanmasına vesile olan tüm yerli ve yabancı yatırımcılarımıza YDA Group ailesi olarak tüm kalbimizle teşekkür eder, 2016 yılının geri kalan günlerinin siz değerli yatırımcılarımıza ve ülkemize huzur, barış ve istikrar getirmesini dileriz.


Kamuoyuna ve değerli yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.

 

                    


Geri Dön