26 / 04 / 2024

Yeni Zelanda'da deprem sonrası olağan üstü hal uzatıldı!

Yeni Zelanda'da deprem sonrası olağan üstü hal uzatıldı!

Yeni Zelanda´da 7 büyüklüğündeki depremin ardından ikinci büyük kenti Christchurch´de, olağanüstü hal durumu çarşambaya kadar uzatıldı



Yeni Zelanda´da 7 büyüklüğündeki depremin önemli maddi hasara yol açtığı ülkenin ikinci büyük kenti Christchurch´de, olağanüstü hal durumu çarşambaya kadar uzatıldı.

Yetkililer, yaklaşık 2 milyar dolar maddi hasara yol açtığı tahmin edilen ve iki kişinin ağır yaralanmasına neden olan şiddetli depremin ardından artçı  sarsıntıların sürdüğünü belirttiler.

Yeni Zelanda silahlı kuvvetleri de, binaların yıkılma riski ve yağma endişesi yüzünden bir bölümüne girişin yasak olduğu Christchurch kentinde asayişi sağlayan emniyet güçlerine takviye olarak göreve çağrıldı.

Sivil Savunma Bakanlığı olağanüstü halin çarşamba gece yarısına kadar uzatıldığını açıkladı.İlk yağma olaylarından sonra ilan edilen hava karardıktan sonra sokağa çıkma yasağı uygulamasının da sürmesine karar verildi.Evleri oturulamaz ilan edilen yaklaşık 200 kişi de geceleri barınaklarda geçiriyor.Okullar, mağazalar ve çok sayıda şirket bugün de açılmazken, 500´den fazla hasarlı konutun denetlenmesi için buralarda oturanların evlerinde olmaları istendi.
AA


Geri Dön