25 / 04 / 2024

Yeni Zelanda'daki 12 konteynerden yapılan ev dikkat çekiyor!

Yeni Zelanda'daki 12 konteynerden yapılan ev dikkat çekiyor!

Yeni Zelanda'nın Waikato bölgesinde geniş bir arazide yapılan konteyner ev, alışılmışın dışındaki tasarımıyla dikkat çekiyor. 12 adet konteynerin birleşiminden inşa edilen evde 6 adet yatak odası ve havuz yer alıyor. 



Her insan için 'rüya ev'in tanımı farklı oluyor. Habertürk'te yer alan habere göre; bazıları geleneksel evlere ilgi duyarken, diğerleri de evlerini farklı ve yenilikçi şekilde tasarlıyor. 

Bu sebeple beton binalara alternatif niteliğinde inşa edilen konteyner evlerin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. O evlerden biri de Yeni Zelanda'da yapıldı. Yeni Zelanda'nın Waikato bölgesinde yemyeşil bir manzaraya bakan konteyner ev, alışılmışın dışındaki tasarımıyla dikkat çekiyor.

12 adet konteynerin birleşiminden oluşan ev 6.221 metrekare büyüklüğünde alanla inşa edildi. 

Arazide 12 adet konteynerlik ana evin yanında küçük bir kır evi ve 6 araba kapasiteli garaj da yer alıyor. Endüstriyel tarzın tercih edildiği yapıda geniş bir yaşam alanının yanında 6 yatak odası bulunuyor ve odaların 3'ünde banyo mevcut. 

Açık plan olarak tasarlanan oturma alanında boydan boya cam tercih edilmiş. Böylelikle içerisinin aydınlık ve ferah olması planlanmış. Ayrıca endüstriyel tarzı güçlendirmek için beton zemin kullanıldı. Arazi geniş olunca yüzme havuzu da yapılmış.


Geri Dön