29 / 03 / 2024

Yenikapı Balıkçılar Çarşısı'nın ihalesi 22 Aralık'ta!

Yenikapı Balıkçılar Çarşısı'nın ihalesi 22 Aralık'ta!

Geçen yıl yıkılan Yenikapı Balıkçılar Çarşısı için, yeniden inşa edilmek üzere 22 Aralık’ta ihaleye çıkılıyor. Bin 41 metrekare alana sahip yeni çarşı inşasının 1 yılda bitmesi hedefleniyor.





Geçen yıl yıkılan Yenikapı Balıkçılar Çarşısının yeniden inşası için 22 Aralık'ta ihaleye çıkılıyor. Bin 41 metrekare alana sahip yeni çarşı inşasının 1 yılda bitmesi hedefleniyor.Yenikapı'daki balıkçılar çarşısı yeni ve modern bir görünüme kavuşması için 2015 yılında yıkılmıştı. 1983'ten bu yana Kumkapı'da hizmet veren ve Avrasya Tüp Geçidi projesinin bağlantı yolları üzerinde bulunan çarşının yeni inşaatı başlıyor.

YAŞAM ALANLARI KURULACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje için 22 Aralık'ta ihaleye çıkılıyor. İhaleyi alan firmaya 5 gün içerisinde yer teslimi yapılacak. Ardından başlayacak proje çalışmalarının 320 günde tamamlanması ve 2017 yılı sonunda açılması hedefleniyor. Bin 41 metrekare alan üzerine kurulacak yeni çarşıda balıkçı barınağı, su ürünleri tesisi, mendirek, çekek yeri, iskele,cami, yanaşma yeri, dalgakıran, kayıkhane, balık satış ofisleri, rekreasyon alanları, kafetarya, depo ve otopark yer alacak.Yaklaşık 2 kat yükseklikte olacak proje, denize sıfır inşa edilecek.



Yeni Şafak


Geri Dön