16 / 04 / 2024

Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı geliyor!

Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı geliyor!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı yapacağız. Ordan gelen turistleri doğru Tarihi Yarımada'ya çıkaracağız ve oralarda para harcamasını sağlacağız" dedi...



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde gazete ve haber ajanslarının ekonomi müdürleriyle sohbet toplantısı düzenledi. Yıldırım, burada İstanbul ile ilgili projelerini anlattı. 

"Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı yapacağız"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Binali Yıldırım, turist sayısını gelecek 5 yılda 22 milyona, sonraki dönemlerde 30 milyona çıkarmak istediklerini söyledi. Yıldırım, "Turizmden geliri artırmak için katma değeri yüksek, harcaması fazla olan turistleri getirmeyi hedefliyoruz. Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı yapacağız. Ordan gelen turistleri doğru Tarihi Yarımada'ya çıkaracağız ve oralarda para harcamasını sağlacağız. Bu tip turistler ortalama bin 500 dolar harcıyor. Normalde 600-650 doları geçmiyor." dedi. 

Yenikapı ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı geliyor!

İstanbul'un son 2 senedir göç verdiğini ifade eden Yıldırım, "Bir kısmı şehir pahalı diye gidiyor. Bir kısmı trafikten ama asıl sebep Anadolu şehirlerinin çok gelişmesi. İnsanların İstanbul'da aradığını bulabileceği birçok şehir var. Memleketlerine, özüne dönüyor. Özellikle emekliler... Yol, sağlık hizmeti, telefon, internet, havaalanı var. Üstelik hayat daha ucuz." diye konuştu. 

Yıldırım, İstanbul'un çeperlerinde 4 lojistik merkezi, 24 tane aktarma merkezi kuracaklarını söyledi. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; "Lojistik merkezlerinin amacı şehir içine mal giriş-çıkışlarını düzene sokmak. Bunun için 2 tarafa birer gıda üssü kuruyoruz. Burada da bütün halleri (sebze, meyve, su ürünleri kuru gıda) tek bir yerde toplayacağız. İçinde en az yüzde 25'i üretici olacak. Üretici olmayınca fiyat istikrarında sorun oluyor. Her türlü mal buraya girecek. Daha küçük araçlarla İstanbul'un içine dağıtılacak. Fuzuli trafiğin de önüne geçilecek." 

Hangi işi yapacaklarsa şehirde yaşayanların katılımıyla yapacaklarının altını çizen Yıldırım, "Şehri birlikte yöneteceğiz." dedi.

"Gençler için Girişimcilik Atölyeleri kuracağız"

Yıldırım, gençler için Girişimcilik Atölyeleri kuracaklarını belirterek, "Buraya parası olanları getireceğiz, fikirleri dinleyecekler, beğendikleri fikre destek verecekler. Böylece gençlerin aklıyla, girişimcilerin sermayesi birleşecek. Teknopark'tan öte birşey. Teknopark'ta çoğu sigorta priminden, vergiden kurtulmak için 'Girişimci istihdam ediyorum' diyor." bilgisini verdi.

Anadolu Yakası'nda Bilişim Vadisi, Avrupa Yakası'nda Bayrampaşa'da Türkiye Teknoloji Üssü kurulacağını vurgulayan Yıldırım, "Teknolojiye ve bilişime inanıyoruz. Buraya çok fazla yatırım yapacağız. İstanbul, bu açıdan avantajlı çünkü nüfusunun yüzde 45'i genç." açıklamasını yaptı.

Yıldırım, kentsel dönüşüm işinde belediyenin hakemlik yapacağına işaret ederek, bu alanda Fikirtepe işini de ele alacaklarını söyledi.

Tasarım ilkelerinin belediye tarafından değerlendirileceğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yerinde dönüşüm esas alınacak. Finansmanda da Bakanlık, Emlak Konut, TOKİ, belediye işin içinde olacak. Fikirtepe'de bizim de babadan kalma bir yerimiz vardı. Bir arkadaş haberini yaptı, sonra da 34 bin lira tazminat ödemek zorunda kaldı. Fikirtepe'de kirası ödenmeyelere vereceğim. Müteahhit herkesle anlaşmış bir biz kalmışız. Biz de anlaşmaya imza atmıyoruz. Avukata verdim, okuttum, insanların aleyhine. Hiçbir güvenceleri yok. Bunu baştan sona değiştirdik. Adam isyanda. Önce milleti üzerimize sürdü. Onların lehine yaptığımızı bir türlü anlatamadık. Sonunda uğraştık, dediğimiz noktaya getirdik, şimdi 'Allah razı olsun' diyorlar. Onları kurtardık aslında. Bu bir tesadüf. Denk geldi. Bunun sisteme bağlanması lazım."

Yıldırım, "Millet kararını bir ay sonra verecek. Verdikleri kararın başımız, gözümüz üstünde yeri var. İstanbul, henüz bitmemiş bir roman." diyerek sözlerini tamamladı.
 

 

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!
 


Geri Dön