29 / 03 / 2024

Yenilenebilir enerji için ABD ile işbirliği

Yenilenebilir enerji için ABD ile işbirliği

Sivil toplum örgütü yöneticilerinin yer aldığı ABD'den gelen 20 kişilik heyet İzmir İşadamları Derneği'nin konuğu oldu. Taraflar yenilenebilir enerji konusunda işbirliği yapma kararı aldı



ABD'de şehirleşme, yenilenebilir enerji gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, önceki gün Yenişehir'deki  İzmir  İşadamları Derneği'ni (İZİAD) ziyaret etti. Türkiye'deki ticaretin yüzde 14'ünün İzmir'de organize edildiğini belirten İZİAD Başkan Vekili Resul Seçilmiş, "Derneğimize bağlı 200 üyemiz var. Dernek olarak firmaların ihracat ve üretimlerine destek olmayı amaçlıyoruz. Özellikle Kuzey Irak, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ile ticareti artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

FİKİR ALIŞVERİŞİ
Seçilmiş, ABD'den gelen sivil toplum örgütü yöneticileri ile de fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Türkiye'de yenilenebilir enerji alanında ciddi yatırımlar olduğunu ifade eden Seçilmiş, Aralık ayında İzmir'de bu alanda bir konferans düzenleyeceklerini belirterek, "ABD'den gelen sivil toplum örgütlerinin yöneticileri fikir alışverişinde bulunduk. Özellikle yenilenebilir enerji konusunda birlikte çalışma yürütebileceğimiz konusunda ortak karar aldık" diye konuştu.
Yeni Asır


Geri Dön