16 / 04 / 2024

Yenimahalle Kadın Sığınma Evi'ne yeni bina tahsisi!

Yenimahalle Kadın Sığınma Evi'ne yeni bina tahsisi!

Hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun 2014'te 5 yıl süre ile Yenimahalle Belediyesi’ne Kadın Sığınma Evi olarak tahsis ettiği bina, şiddet mağduru kadınlara umut olmayı sürdürüyor.



Ankara Yenimahalle Belediyesi ve Hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu'nun desteği ile açılan Kadın Sığınma Evi, belediye başkanlığı makamında düzenlenen protokol ile 5 yıl daha şiddet mağduru kadınlara ve çocuklarına yuva olacak. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Karamanlıoğlu tarafından imzalanan protokolle, kadınlara yaşadıkları zor günleri unutturacak sığınma evinin kullanım hakkı Yenimahalle Belediyesi'nde olmayı sürdürecek.

EN BÜYÜK SIĞINMA EVİ

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplumun kanayan yarası "kadına şiddet" konusunda üstlerine düşen tüm görevleri yapmaya gayret içerisinde olduklarını ve konuyla ilgili sosyal sorumluluk projelerinde bulunduğunu belirten Başkan Yaşar, "5 yıldır Yenimahalle Belediyesi olarak kadın sığınma evimizde şiddet mağduru kadınlarımıza ve çocuklarına sahip çıkıyoruz. Ankara'nın en büyük kadın sığınma evini biz yaptık. Türkiye kadına şiddet konusunda çok üst sıralarda. Şiddet sadece fiziksel değildir, psikolojik şiddete maruz kalan kadınlarımız da var. Kadınlar bizim baş tacımızdır. Her alanda kadınlarımız olmalı. Bunu kadın dostu bir belediye başkanı olarak söylüyorum. Kadınların olduğu yerde düzen vardır, tertip vardır. Elimden geldiğince kadınlara destek olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

'3 HAYALİM VARDI'

Şiddet mağduru kadınlara destek sağlaması amacıyla Yenimahalle Belediyesi'ne büyük minnet duyduğunu belirten hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu ise, "Benim 3 hayalim vardı. Cami, okul ve mağdur kadınlarımız için bir merkez. Hepsi gerçekleşti. Ülkeme duyduğum sevginin küçük bir nişanesi olarak sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer alıyorum. Kadın sığınma evi de bunlardan biri. Bana bu emsalsiz gururu yaşatan sizlere çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.


Geri Dön