19 / 04 / 2024

Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapısıyla birlikte 33 milyon TL harcayarak yaptığı "Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıtma tesisi, günlük 7 bin ton kapasiteli hizmet verebilecek.



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapısıyla birlikte 33 milyon TL harcayarak yaptığı "Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıtma tesisi, günlük 7 bin ton kapasiteli ve 100 bin kişiye kadar hizmet verebilecek.


"Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi"nin bulunduğu bölgede yapılan törene, Bursa Vali Vekili Ahmet Hikmet Şahin, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil, CHP İlçe Başkan Ahmet Köse, Bursa Büyükşehir Belediyesi Daire amirleri, Belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile muhtarlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Bursa Büyükşehir ile birlikte alt yapı planlamalarını yaptıklarını söyledi. Başkan Çelik, "Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi"nin, gelecek nesillere bırakılabilecek çok önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yaptığı konuşmada, güzel bir günde güzel bir tören gerçekleştirdiklerini ifade etti. 


Başkan Altepe, arıtma tesisinin İller Bankası ve önceki dönem Yenişehir Belediyesi tarafından başlandığını, ancak bitirmenin kendilerine nasip olduğunu vurguladı. Altepe, "Yenişehir için önemli bir yatırım. Artık bugün sonlanmış oluyor. 15 milyonluk yolla birlikte bugün 50 milyonluk bir açılış yapıyoruz. Bu da bu dönemin bereketi. Bu hizmetlerin yapılmasını sağlayan ve destek olan herkese bir defa daha teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 


Programa katılan ve Yenişehirli ilgili önemli mesajlar veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Çok güzel bir hizmetin açılışında hep birlikteyiz. Bulunduğumuz yöre, Yenişehir, bizler için çok önemli. Osmanlı'nın ilk başkenti Yenişehir, çok önemli bir merkez. Bu bölgeye hizmet etmek de bize çok büyük onur veriyor. Bu hizmeti önceki dönem belediye ile planladık. Bitirmek ise Bursa Büyükşehir Belediyesine nasip oldu. Bu yatırım, toprağa, suya, insana ve bizden sonraki nesle yapılan bir yatırımdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. Vali Vekili Ahmet Hikmet Şahin de, yatırımım Yenişehir ve Bölgeye hayırlı olması dileklerini iletti. Konuşmaların ardından, arıtma tesisinin açılış kurdelesi kesildi. 


Yenişehir Gündem


Geri Dön