24 / 04 / 2024

Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak?

Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak?

Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Toplamda 453 milyon metrekarelik alana kurulan projede yeşil alan ise 146 milyon metrekare...



Yenişehir projesi 453 milyon metrekare alanda 7.5 milyonluk nüfusa sahip olacak. Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yenişehir projesinde 167 milyon metrekare imar parseli alanının yanı sıra 108 milyon metrekare yollar ve 78 milyon metrekare havalimanı için ayrılmış durumda. 


50 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip projede 10 köprü doğu ve batı kısımlarında yer alacak. Projede trafik olmaması için yollar 8 şeritli tasarlanacak. 


Yenişehir projesinde  kültür merkezi, turistik alanlar, 26 milyon ağaç,  Osmanlı çarşısı, aş evi, apart otel, marinalar, 210 bin araçlık otopark ve serbest bölge ile turistik kısımlar yer alacak. 


Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak?

Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak sorusunun yanıtı şu şekilde belirlendi. Projede toplam yeşil alan kısmı yüzde 42 olarak belirlendi. Toplam yeşil alan ise 146 milyon metrekare alanda bulunuyor. 


Yüksek kısımlarda 100 metre aralıklarla 460 gökdelenin yer alacağı projede teras evler, villalar ve 2 ila 14 katlı apartmanlar bulunacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız

Yenişehir deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak?



Geri Dön