19 / 04 / 2024

Yerli ve yabancı yatırımcılar Gönen'den çiftlik alıyor!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Gönen'den çiftlik alıyor!

Büyük şehirlere yakın olma özelliğiyle bilinen Gönen, yerli yabancı yatırımcıların çiftlik için arazi alın ve satın yapanların ilgilendiği bir bölge haline geldi.



Son zamanlarda Balıkesir'in gönen bölgesinden yerli yabancı yatırımcıların çiftlik için arazi alın ve satın yapanların  ilgilendiği bir bölge oldu.

Büyük şehirlere yakın olma özelliğiyle bilinen Gönen Türkiye'de hayvancıkta başkenti olma yolunda hızla İlerliyor. Balıkesir Gönen çeltik tarımının yapıldığı Gönen ovasıyla bilinmektedir. Tarihi bir geçmişi olan şehrimizdir. Gönende yılardır Salı günleri sabahın ilk Işıklarında  hayvan pazarı  kurulma özelliğiyle  bilinmektedir. Gönen hayvan pazarında küçükbaş ve büyükbaş alan ve satanlar geliyor.  Gönen eti Türkiye'nin en çok tercih edilen özelliğiyle biliniyor. Bu nedenle yatırımcıların gözü Gönen'de olmaya başladı. Gönen ve çevre köylerinin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. 

Mekan Emlak Gayrimenkul firmasının sahibi Tahir Köstek'in haberine göre; Türkiye'nin kurumsal restoranlarının ve zincir marketlerinde Gönen eti yerini alıyor. Bunu dikkate alan bazı girişimciler Balıkesir Gönen'den arazi alıp çiftlik kuruyor. İstanbul'un tanınmış zincir restoranlarının Gönen'de  çiftlikleri bulunuyor. 

Gönen'den İstanbul ulaşımı iki türlüdür. Bandırma deniz yolu ve kara yolu üzerinden Yalova Osmangazi Köprüsü'nden yapılmaktadır  ortalama ulaşım iki saattir.


Geri Dön