24 / 04 / 2024

Yeşil bina projelerinde AKG Gazbeton kullanılıyor

Yeşil bina projelerinde AKG Gazbeton kullanılıyor

"Yeşil Bina"ların inşasında yapı malzemesi olarak AKG Gazbeton ürünleri tercih ediliyor



İzolasyon ile ısıtma - soğutma maliyetlerinin ve karbondioksit salınımının azaltılması gibi avantajlar sağlayan "Yeşil Bina"ların inşasında yapı malzemesi olarak AKG Gazbeton ürünleri tercih ediliyor. 

Çevreye duyarlılığı, verimliliği ve sunduğu pratik çözümlerle yapılarda kullanımı her geçen gün biraz daha artan gazbetonun Türkiye'deki en büyük üreticisi AKG Gazbeton, yeşil binaların inşa sürecinde tercih ediliyor. İlk yapım maliyetlerini  yüzde 5 - 10 arasında arttırdığı bilinen yeşil binaların enerji tasarrufunda ise yüzde 50-70'e varan tasarruf sağladığı gözleniyor. Uzun vadede ise yeşil binaların işletme maliyetlerinin düşük olması önemli kazanımlar sunuyor. 

Gazbeton ürünleri sağladığı yalıtım özellikleri ile kullanıcılar için önemli avantajlar yaratıyor. Gazbeton, mekânlarda ısıtma ve soğutma maliyetlerini önemli ölçüde düşürerek, ilave bir yalıtıma ihtiyaç duymaksızın yıllık ısı maliyetlerini de yüzde 59'a kadar azaltıyor. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından duvar örgü malzemelerinin yalıtım ve maliyet açısından karşılaştırıldığı araştırma sonuçları da "Yeşil Bina" uzmanlarının AKG Gazbeton tercihini destekliyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü tarafından yapılan araştırmada  gazbetonun, betonarme maliyetlerinde yüzde 8, temel maliyetlerinde ise yüzde 22'ye varan maliyet avantajı sağladığı tespit edilmişti.

Dünya çapındaki en önemli rezidans projelerinden biri olan Bahreyn'deki "Green Design" konut projesinde AKG Gazbeton ürünlerinin kullanılmasından ötürü duyulan memnuniyeti dile getiren AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman; "Tüm dünyada çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği konularına verilen önem, yapılarda enerji tasarrufunu ön plana çıkartmakta. Yapı sektörü profesyonellerinin de bildiği gibi gazbeton kullanılan binalarda yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Gazbeton "yalıtım" özelliğini kendi içinde barındıran tek duvar örgü malzemesidir "dedi.

Uluslararası yeşil bina sertifikasyon kuruluşu LEED'den onaylı Bahreyn'deki "Green Design" projesi haricinde AKG Gazbeton ürünleri, halen dünya çapındaki pek çok üretici firma tarafından tercih ediliyor.

Geleceğin yapı malzemesi gazbeton;

Gazbeton sektöründe Türkiye'deki en geniş ürün yelpazesine sahip firmaların başında yer alan AKG Gazbeton, blok ürünler ve donatılı ürünler olmak üzere iki ana ürün çatısı altında üretim yapıyor. Blok ürün grubu olarak; düz duvar blokları, geçmeli duvar blokları, asmolen bloklar, u bloklar ve yalıtım plakaları üreten AKG Gazbeton, donatılı ürün grubu olarak ise; duvar panelleri, çatı ve döşeme panelleri, lento ve söveler üretiyor.


Geri Dön