18 / 04 / 2024

Yeşil GYO projelerinden ev alanlar dikkat!

Yeşil GYO projelerinden ev alanlar dikkat!

Son dönemlerde yaşanan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Esenyurt Innovia 4 projesiyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Yeşil Holding'e bağlı Yeşil GYO büyük bir anlaşmaya imza attı. 



İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil GYO büyük bir anlaşmaya imza attı. 

Yeşil GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada “Şirketimiz projelerinin ana finansörü olan ve en yüksek kredi riskimiz bulunan banka ile aramızda imzalanan 15.01.2021 tarihli protokol kapsamında:

A. Şirketimizin kredi borçlarının tasfiyesi

B. Protokol kapsamında belirlenen hususların yerine getirilmesi kaydıyla oluşturulacak olan ilave finansman ile Innovia 4, Innovia Arifiye ve Elexia Tuzla Projeleri’nin tamamlanması için mutabakat sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yeşil GYO projelerinden ev alanlar dikkat!

Yeşil GYO'nun KAP açıklaması şu şekilde:
Şirketimiz projelerinin ana finansörü olan ve en yüksek kredi riskimiz bulunan banka ile aramızda imzalanan 15.01.2021 tarihli protokol kapsamında; 
A. Sirketimizin kredi borclarının tasfiyesi,
B. Protokol kapsamında belirlenen hususların yerine getirilmesi kaydıyla olusturulucak olan ilave finansman ile İnnovia 4, İnnovia Arifiye ve Elexia Tuzla Projelerinin tamamlanması için mutabakat saglanmıştır.
Kamuoyunun ve paydaşlarımızın bilgilerine sunarız.

İnşaat sektörünün önemli şirketleri arasında ye alan Yeşil GYO, 1993 yılından beri halka acık olarak sektörde bir çok proje hayata geçirdi.

2012 yılında 6 bin 653 konuttan meydana gelen Innovia 4 projesi için düğmeye basan Yeşil GYO, satılmamış dairelerini tekrar satışa sunabilmek ve inşaatlarını tamamlamak için YGYO, Halk Bankası ile anlaştı.

Yeşil GYO projelerinden ev alanlar dikkat!

Neler olmuştu?

5 binden fazla mağdurun bulunduğu Innovia 4 projesinin inşaatı Eylül 2018 tarihinde durmuştu. Yarım bırakılan evlerine senelerdir kavuşamayan Innovia 4 mağdurları yaşanan bu süreçte çok sayıda protesto gösterisi gerçekleştirdi. 

Gerçekleştirilen eylemlerde mağdurlar "Paramızı ödedik, evimizi istiyoruz!" ve "Evlerimiz çürüyor, devletimizden yardım talep ediyoruz!" yazılı pankartlar açmıştı.

İnşaatı 2011'de başlayan ve 2013 yılında taahhüdü gerçekleşmeyerek yıllardır teslim edilemeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 projesinde 6 bin 653 konut ve 175 adet iş yeri bulunuyor.

 

Innovia 4'ün imar planı iptal edildi!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön