19 / 04 / 2024

'Yeşillenen Oteller Projesi' başladı

'Yeşillenen Oteller Projesi' başladı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'un, ‘Yeşillenen Oteller (Greeninghotels) Projesi' start aldı



TUROB Başkanı Timur Bayındır, kendisinin de yönetim kurulunda yer aldığı Uluslararası Otelciler ve Restorancılar Birliği (İH&RA)'nın, 18 Ocak tarihinde, Belgrad'ta gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında da, ana gündem maddesinin ‘Yeşil Oteller- Zümrüt Oteller' projesi olduğunu söyledi. 

Dünya otelciliğinin yeşil otelleri konuştuğunu kaydeden Timur Bayındır, “Küresel ısınma ve çevreyi korumaya yönelik duyarlılık her geçen gün hızla artmaktadır. Yakın gelecekte, çevreye duyarlı oteller tercih edilecektir. Biz zaten TUROB olarak, 5. Dünya Su Forumu sırasında, Yeşil Oteller Projesi'ne start vermiştik. Şimdi ise, greeninghotels (yeşillenen oteller) projesini başlatıyoruz. Bu projelerde denetimler, tamamen tarafsız bir şekilde dünyanın en büyük akreditasyon firmalarından biri olan, Dünya Su Forumu sırasında da çalıştığımız Bureau Veritas tarafından yapılacaktır. Temizlik ve sanitasyon konusunda dünya liderlerinden Henkel – ECOLAB ise projenin destekçisi olacaktır” dedi.

ÇEVKO ile protokol imzaladık

TUROB'un Ocak ayı geleneksel öğle yemeği, 28 Ocak tarihinde, Elite World Hotel'de gerçekleşti. İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'nin de aralarında bulunduğu yemeğe, TUROB üyeleri ve turizm sektör temsilcileri katıldı. Yemekte bir konuşma gerçekleştiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, çevre konusunda yaptıkları projeleri açıkladı.

Başkan Timur Bayındır, “Yeşillenen Oteller Projemizin yanı sıra, diğer bir yandan tesislerimizden çıkan ambalaj atıklarının geri kazanılabilmesi amacı ile ÇEVKO ile de bir protokole imza attık. Nitekim, bildiğiniz üzere, 2008 yılında başlattığımız atık pillerin toplanması projemiz de, gelişerek devam etmektedir. Son derece kısa bir zamanda bile 50 bin adet atık pilin doğaya atılmasının önüne geçebildik” diye konuştu.

2010 yılının turizmde iyi bir yıl olacağını anlatan Başkan Timur Bayındır, uluslar arası turizm fuarlarında İstanbul ve Türkiye'ye yoğun bir ilgi gözlemlediklerini belirterek, “Şimdi, önümüzde, BIT Milano, ITB Berlin ve Moskova MITT fuarları var. İnşallah, oralardan da iyi haberler ile döneceğiz” dedi.

TUROB'un, 20. Genel Kurul'u, 26 Şubat tarihinde yapılacak

Başkan Timur Bayındır, konuşmasında, TUROB'un 20. Genel Kurulu'nun, 26 Şubat tarihinde gerçekleşeceğini sözlerine ekleyerek, “Genel Kurulumuza katılacak olan üyelerimizin, eksik evrakları var ise, merkez ofisimiz ile irtibata geçerek, biran önce tamamlamaları önemlidir. Herkesin, genel kurula katılmasını, canı gönülden rica ediyorum. Bu arada; bir otokritik yapmamız gerekirse; Başkanlığa seçildiğim günden bugüne kadar, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, TUROB'u ciddi ve saygın bir kuruluş olarak, bütün resmi makamlara ve sivil toplum örgütlerine tanıttık ve temsil ettik. Bugün geldiğimiz noktada, bütün resmi makamların ve sivil toplum örgütlerinin, Birliğimize karşı, saygı ve sevgilerini sağlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile çok saygın ve dostane bir işbirliği içindeyiz. Tanıtım çalışmalarında, Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi, THY gibi kurumlar ile müşterek başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Bütün bu kuruluşlara, hepiniz adına, teşekkürlerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu. 

Konuşmanın sonunda, Başkan Timur Bayındır, sektöre katkı sağlayan sponsorlar, Ecolab, Metro, Yurtiçi Kargo, Boyut Yayın Grubu ve Doruk 2000'e teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, TUROB'un yeni üyeleri, Güral Sapanca Wellness Park Hotel'den Sayın Hediye Güral Gür, Golden Park Hotel'den Sayın Cengiz Yılmaz, üyelik plaketlerini aldı… Başkan Timur Bayındır tarafından, Elite World Hotel Genel Müdürü Sayın Ünsal Şınık'a teşekkür plaketi verildi.
Bugün

Geri Dön