19 / 04 / 2024

Yıldırım Değirmenönü ve Karapınar'ın imar planı değişikliğine onay!

Yıldırım Değirmenönü ve Karapınar'ın imar planı değişikliğine onay!

Yıldırım Belediyesi Haziran ayı 2. meclis oturumunda, Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini kapsayan imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi.



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin başkanlığında toplanan Yıldırım Belediyesi Haziran ayı 2. meclis oturumunda, Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini kapsayan imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinin imar planı değişikliği kararının alınmasının Yıldırım Belediye Meclisi adına tarihi bir karar olduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yaklaşık 250 hektarlık bir alanı kapsamasıyla oldukça büyük bir ölçeğe sahip planın meclisimizden oy birliği geçmesi, bizim ve meclisimiz adına tarihi bir karar. Oylamaya katılan herkese teşekkür ediyorum”dedi.


DÖNÜŞÜM’ÜN TEMEL TAŞI

Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinin uygulama imar planı değişikliğinin ilçedeki kentsel dönüşümün önemli noktalarından biri olacağını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "İki mahallemizin çehresini değiştirecek proje sayesinde plansız ve çarpık yapılaşma yerini güvenli konutlara bırakacak. Başta 10 bin metrekare alanda yer alacak Değirmenönü Meydan ve Gençlik Merkezimiz ile birlikte fiziki dönüşümün yanı sıra sosyal donatı alanları ile bu bölgedeki yaşam kalitesi de yükselmiş olacak” diye konuştu.


Her iki mahalleyi kapsayan plan değişikliğinin ayrıca şeffaf ve şehrin tüm dinamikleri ile müzakere edilerek ortaya çıktığının önemini belirten Başkan Edebali, “Bu plan gibi yapacağımız bölgesel planlarla şehrimizin ana sorunu olan mekânsal yerleşmeyi çözmeyi sürdüreceğiz. Bölgesel planları koruyarak şehrimizin dönüşümünü meclis toplantılarımızda da şeffaf bir şekilde ortaya koyarak, adım adım takip edeceğiz” dedi.


Başkan Edebali, akademik odalar ile görüşülerek onların da konuyla ilgili fikirlerinin alındığı bilgisini de verdi.


Bursa Hayat

Bu haber Sabah Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Yıldırım Belediye Meclisinde, Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini kapsayan imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yaklaşık 250 hektarlık bir alanı kapsamasıyla oldukça büyük bir ölçeğe sahip planın meclisimizden oy birliği ile geçmesi, bizim ve meclisimiz adına tarihi bir karar" dedi. 

Plan değişikliğinin ilçedeki kentsel dönüşümün önemli noktalarından biıi olacağını aktaran Başkan Edebali, "İki mahallemizin çehresini değiştirecek proje sayesinde plansız ve çarpık yapılaşma yerini güvenli konutlara bırakacak. Başta 10 bin metrekare alanda yer alacak Değirmenönü Meydan ve Gençlik Merkezimiz ile birlikte fiziki dönüşümün yanı sıra sosyal donatı alanları ile bu bölgedeki yaşam kalitesi de yükselmiş olacak" diye konuştu. Plan değişikliğinin ayrıca şeffaf ve şehrin tüm dinamikleri ile müzakere edilerek ortaya çıktığının önemini belirten Başkan Edebali, "Bu plan gibi yapacağımız bölgesel planlarla şehrimizin ana sorunu olan mekânsal yerleşmeyi çözmeyi sürdüreceğiz. Bölgesel planları koruyarak şehrimizin dönüşümünü meclis toplantılarımızda da şeffaf bir şekilde ortaya koyarak, adım adını takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Edebali, akademik odalar ile görüşülerek onların da konuyla ilgili fikirlerinin alındığı bilgisini de verdi. 


Sabah Bursa 



Geri Dön