19 / 04 / 2024

Yıldırım Holding'te miras kavgası!

Yıldırım Holding'te miras kavgası!

10 bini aşkın çalışanı bulunan Yıldırım Holding'te miras kavgası başladı.Mehmet Yıldırım'ın vefatı sonrasında  Hüseyin Can ve Sahra Cansu Yıldırım, kendilerine ait malların tespiti ve hisse devirleri için dava açtı. 



Yıldırım Holding özellikle kriz dönemlerinde aldığı ihalelerle büyümüş bir şirket. Ancak Başkan Vekili Mehmet Yıldırım’ın ölümü sonrasında miras anlaşmazlığı başladı. Yıldırım Holding'in 10 bini aşkın çalışanı bulunuyor. 


Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım ile Amerika’da ‘Robert’ ismini de alan CEO’su Yüksel Yıldırım’a miras davası açtı. Dava dilekçesinde, mal varlığının büyüklüğü de göz önüne alınarak, davacı kardeşler adına gerekirse temsilci atanması talep edildi. 

 

Yıldırım Holding te miras kavgası!


Aralık sonunda dava

İki kardeş amcalarıyla görüşerek babalarına ait hisselerin kendilerine geçmesini istedi. Görüşmelerden sonuç alınamayınca iki kardeş Mirasçılık Belgesi aldı. Gebze 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, Hüseyin Can ve Sahra Cansu Yıldırım kardeşlerin yasal mirasçı oldukları kaydedildi.


Hisse devri yapıldı

Dava dilekçesinde şöyle denild, "Davacılar, terekeye (miras) dâhil şirketlerdeki pay ve hisse senetlerinin sahipleri durumunda. Tereke mallarının korunması ve hak sahiplerine geçmesini sağlamak için gerekli olan koruma önlemleri ivedilikle alınmalı. İsimleri belirtilen şirketler için ayrı-ayrı yazı yazılarak, murise (Mehmet Yıldırım) ait pay ve hisse oranları sorulsun. Mirasın korunması açısından pay ve hisse devirleri müvekkiller adına gerçekleştirilsin. Nama yazılı hisse senedi çıkartılmış ise mahkemenin kasasında emanete alınsın. Murisin bu şirketlerdeki alacak hakları da sorulsun"


Geri Dön