26 / 04 / 2024

Yıldırım'da yol genişletme çalışmaları başladı!

Yıldırım'da yol genişletme çalışmaları başladı!

Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla cadde ve sokaklardaki parke, bordür ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi.




Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla cadde ve sokaklardaki parke, bordür ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklar başta olmak üzere, ilçenin genelindeki kaldırımların bakım ve onarımını aralıksız sürdüren Yıldırım Belediyesi ekipleri, 2016 yılında 32 bin 659 metrekare parke taşı ile 29 bin 479 metre bordürü Yıldırım’a kazandırdı. Öncelikli hizmet grupları arasında yer alan engellileri de unutmayan Yıldırım Belediyesi, 3 bin 150 metre engelli taşını da kaldırımlara yerleştirdi. Öte yandan Yıldırım Belediyesi, Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi sayesinde çok kısa bir süre içerisinde kendi kendine yeten bir kurum haline geldi. Yıldırım Belediyesi, hizmete geçirilen Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi ile 44 bin 660 metre bordür ve 80 bin 232 metrekare parke üreterek büyük maddi tasarruf sağladı. İlçenin cadde ve sokaklarında 106 ton asfalt serimi gerçekleştirilirken, 10 bin 766 metrelik yeni imar yollarıyla Yıldırım’da ulaşım nefes aldı.



YAŞAM STANDARTLARI YÜKSELİYOR



İlçedeki yaşam standartlarını üst seviyeye çıkararak vatandaşlara kolaylık sağlayacak çalışmaları sürdürdüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cadde ve sokaklardaki her türlü kusuru ve eksikliği tespit ederek, planlanan programlar dahilinde iyileştirmeler yapıyoruz. Mahallelerimizi cadde ve sokaklarıyla, çevre düzeniyle, çocuk oyun alanları ve parklarıyla yaşanabilir hale getirerek, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltiyoruz” dedi.



‘İDEAL ŞEHİR HEDEFİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’




Yapılan üst yapı çalışmalarında belediye bünyesinde bulunan Beton Parke ve Bordür Üretim Merkezi’nin önemini de vurgulayan Başkan Edebali, “Tesisimiz kısa bir süre içerisinde önemli bir üretim oranını yakaladı. Tam otomatik toplama robotu, beton plak üretim makinesi, çimento helezonu ve tartım sistemi, kum tankları, 10 adet kalıp ve 2 adet beton mikseri ile üretim yapan tesisimiz sayesinde kendi kendine yetebilen bir kurum haline geldik. Yıldırım’ı modern, yaşanabilir ve ideal şehir konumuna getirmek adına durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Yıldırım Belediyesi



Geri Dön