26 / 04 / 2024

Yıldızlar SSS, Bilecik ve Afyon'da doğalgaz santrali kuracak!

Yıldızlar SSS, Bilecik ve Afyon'da doğalgaz santrali kuracak!

Yıldızlar SSS Grubu, Bilecik Pazaryeri ve Afyon Çay'da toplam kapasitesi 286 MW olacak iki adet doğalgaz santrali kurmak için EPDK'ya lisans başvurusunda bulundu



Toroslar ve Osmangazi elektrik dağıtım bölgesi ihalelerini kazanan Yıldızlar SSS Grubu, Bilecik Pazaryeri ve Afyon Çay'da toplam kapasitesi 286 MW olacak iki adet doğalgaz santrali kurmak için EPDK'ya lisans başvurusunda bulundu.

Kömürün temeli atıldı

EPDK yetkililerinden alınan bilgiye göre Bilecik Pazaryeri'nde 143 MW'lık santral projesinin yeri Yıldızlar'm ihalesini kazandığı Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesi'nin kapsamında bulunuyor. Afyon'da kurulacak santralin kapasitesi de 143 MW olacak. Yetkililer, şirketin ayrıca Çankırı'da 3S adıyla 400 MW'lık kömür santrali yatırımı için de temel attığını belirttiler.

Yıldızlar, 7 Aralık 2010'da yapılan elektrik dağıtım ihalelerinde Toroslar için 2 milyar 75 milyon dolarla en iyi teklifi vermişti. Yıldızlara bağlı Eti Gümüş de 485 milyon dolar bedelle Osmangazi'nin elektrik dağıtan işini kazanmış ve devralmıştı.
Bugün


Geri Dön