28 / 03 / 2024

Yılın ilk çeyreğinde en çok otelcilik sektörü konuşuldu!

Yılın ilk çeyreğinde en çok otelcilik sektörü konuşuldu!

Interpress'in yaptığı araştırma, 2014 yılının ilk çeyreğinde en çok haberin otelcilik sektörü hakkında yayınlandığını ortaya çıkardı. Bankacılık ile İnşaat sektörlerinin de ikinci ve üçüncü sırayı aldığı belirlendi




 Medya Takip Ajansı Interpress'in yazılı basındaki ekonomi sayfalarını inceleyerek yaptığı araştırma, 2014 yılının ilk çeyreğinde en çok haberin otelcilik sektörü hakkında yayınlandığını ortaya çıkardı. Bankacılık ile İnşaat sektörlerinin de ikinci ve üçüncü sırayı aldığı belirlendi. 

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile derginin Interpress tarafından taranarak yapılan analize göre, geride bıraktığımız 3 aylık sürede ekonomi sayfalarında otelcilik sektörü hakkında toplam 49.629 adet haber yayınlanırken, Hilton, Rixos, Swiss, Sheraton ve Dedeman Otelleri'nin sektörün ilk beş sırasını oluşturduğu görüldü. Aynı araştırmada ikinci sırada 37.866 haberle bankacılık sektörü yer alırken, en çok haberi yayınlanan ilk beş bankanın, Halkbank, Ziraat, Akbank, İş Bankası ve Vakıfbank olduğu tespit edildi. 

Interpress'in araştırmasında bu yılın ilk çeyreğinde en çok haberi çıkan üçüncü sektör ise inşaat sektörü oldu. Toplamda 28.684 adet haberin yayınlandığı sektör içinde Limak, Ağaoğlu, Cengiz,  Kiptaş  ve Sinpaş'ın ilk beş sırada yer aldığı saptandı. Yapılan aynı araştırmada yayınlanan 20.856 haberle otomotiv sektörü dördüncü sırayı alırken, ilk beş sırada Mercedes, Toyota, Ford, Renault ve Vokswagen'in olduğu belirlendi. 

Ekonomi sayfalarında AVM sektörü de hakkında çıkan toplam 20.368 haberle ilk beş içinde kendine yer bulurken, Zorlu, Akmerkez, Espark, İstinye Park ve Özdilek AVM'lerin sektörün ilk sıralarını oluşturdukları ortaya çıktı. 


Yurthaber


Geri Dön