26 / 04 / 2024

Yılmaz Soyak kimdir?

Yılmaz Soyak kimdir?

Soyak Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Yılmaz Soyak kimdir? 27 Mart 2012 günü vefat eden Yılmaz Soyak'ın eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz bu haberde...



Yılmaz Soyak kimdir? 

Yılmaz Soyak, 1932 yılı Refahiye doğumlu. İlk okulu Erzurum’da, orta ve liseyi ise İstanbul’da tamamlayan Yılmaz Soyak, 27 Mart 2012 günü vefat etti.


Soyak Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı olan Yılmaz Soyak, "Soyak" markasıyla Park Aparts, Evostar, Siesta, Optimus ve Soho projelerini üretti. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden Haziran 1955 döneminde İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun olan Yılmaz Soyak, meslek hayatına SSK İnşaat Müdürlüğü’nde başladı. Daha sonra Etibank’ta, Elektrik Etüd idaresinde, Antalya ve Eskişehir dokuma fabrikalarında çalıştı.


1961 yılında Yedeksubay hizmetini İzmit'te bitiren Yılmaz Soyak, aynı yerde bürosunu açarak müteahhitliğe başladı. Okullar, askeri tesisler, garnizonlar, hastaneler, lojmanlar, fabrikalar, yol, havaalanı ve konut projeleri hayata geçirdi.


1967 yılında Sanayi işine giren Yılmaz Soyak, demir döküm ve kağıt üzerine tesisler kurdu. 1975 yılından sonra yurt dışında Libya, Suudi Arabistan ve Rusya’da birçok projeler gerçekleştirdi.


2000’li yıllarda ise tek projede binlerle ifade edilen konutlara imza atmaya başladı. Soyak Holding’in 50 yılı aşkın geçmişine onlarca ‘ilk’ sığdırarak öncü projelere imza atan Yılmaz Soyak, 1999-2007 yılları arasında Soyak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı.


27 Mart 2012 Salı günü vefat eden Yılmaz Soyak'ın cenazesi 30 Mart 2012 Cuma günü Teşvikiye Camiinde kılınan öğle namazının ardından İstanbul Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.


Soyak Yapı projeleri..

Soyak Park Aparts

Soyak Evostar

Soyak Mavişehir Optimus

Soyak Mavişehir Optimus First

Soyak Optimus Gold

Soyak Siesta

Soyak Siesta 2

Soyak Siesta 3

Soyak Soho



Yılmaz Soyak'ın cenazesine katılan, taziye bildirenlere Soyak Ailesi'nden teşekkür!
Yılmaz Soyak'ı iki bin kişi uğurladı! Tıklayın ve izleyin!
Yılmaz Soyak vefat etti! Soyak Holding'in kurucusuydu!


Geri Dön