29 / 03 / 2024

Yozgat Menekşe Evler kentsel dönüşümde son durum ne? 

Yozgat Menekşe Evler kentsel dönüşümde son durum ne? 

Yozgat Belediyesi tarafından yürütülen "Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi”nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 



Yozgat’a yenilik katacak Yozgat Belediyesi’nin önemli çalışmalarından olan “Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi” projesinde çalışmalar hız kesemeden devam ediyor. 

Yozgatçamlık'ta yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü  Vedad Gürgen, Genel Müdür Yardımcısı  Umut Naci Baykan, Daire Başkanı  Turgay Albayrak ve GEDAŞ Kentsel Dönüşüm Müdürü  Vedat Çiftçi’den oluşan heyet Yozgat’ı ziyaret ederek proje alanını yerinde inceledi.

TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ YIKILACAK 

Heyet, Belediye Başkanı Celal Köse ile proje üzerine toplantı gerçekleştirdikten sonra Toprak Mahsülleri Ofisi ve Menekşe Evlerini yerinde ziyaret ederek hak sahipleri ile bir araya geldi. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında fiziki olarak ilk adım bir hafta sonra atılacak. TMO’nun tapu teslimi yapıldıktan sonra, ofis binalarının yıkımı belediye tarafından gerçekleştirilecek.

Yozgat Menekşe Evler kentsel dönüşümde son durum ne? 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN YENİ GÖZDESİ” 

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Celal Köse, “Bugün Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi projemizde büyük ilerlemeler kaydettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sayın Vedad Gürgen ve beraberindeki heyetle belediyemizde bir araya gelerek çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Genel Müdürümüzün talimatları sonrası hak sahiplerimize konut teslimine kadar 810 TL kira desteği, kiracılara 1620 TL taşınma desteği vereceğiz. Ayrıca rezerv alanların bulunduğu TMO’nun tapu teslimi yapıldıktan bir hafta sonra yıkımlara başlayacağız. 266 konut, 56 işyeri, 379 araçlık açık otoparkın bulunduğu büyük projemiz şehrimizin çehresini değiştirecek, hemen karşısında inşa edeceğimiz Millet Bahçesi de devasa yeşil alanlarıyla hemşehrilerimizin yeni gözdesi olacaktır. Vizyon projemizde bizlere destek olan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Anayasa Komisyonu Başkanımız Milletvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’a, Seçim İşleri Başkan Yardımcımız Milletvekilimiz Sayın Yusuf Başer’e şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum. El ele yeni Yozgat’ı inşa edecek, şehrimizi ileri taşıyacağız” dedi. 
 

Yozgat Saraykent Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!


Geri Dön