25 / 04 / 2024

Ytong Mimari Fikir Yarışması’na katılım için son gün 2 Aralık!

Ytong Mimari Fikir Yarışması’na katılım için son gün 2 Aralık!

Türk Ytong tarafından 20’ncisi gerçekleştirilen Mimari Fikir Yarışması başvuru sürecinde geri sayım başladı. Yarışma için son katılım tarihi 02 Aralık 2019 olarak belirlendi.



Yenilikçi ürünleriyle modern yapılaşmaya yön veren Türk Ytong, yaratıcı çalışmaları desteklemeyi sürdürüyor. Sektördeki köklü duruşu, bilgiye ve yeniliğe açık projeleri ile örnek olan Türk Ytong’un gerçekleştirdiği Ytong Mimari Fikir Yarışması başvurularında sona geliniyor. 02 Aralık tarihi ön projelerin alınmasının ardından jüri üyeleri ve yarışmacıların bir araya geleceği Dijital Kolokyum süreci de başlayacak. Dijital kolokyum üzerinden jüri yorumlarını alan yarışmacılar, 2 Aralık tarihine kadar fikirlerini geliştirmek ve sundukları projeleri zenginleştirmek için zamana da sahip olacak.


Her aşamasıyla yenilikçiliği ve yaratıcılığı hedefleyen yarışma

Ytong Mimari Fikir Yarışması; süreç ve yöntemi ile şeffaflığı benimsemesi, sektörün öne çıkan isimlerinden oluşan jüri üyeleri ile saygınlık kazanırken, tüm disiplinlerden katılıma açık oluşu, yenilikçi ve yaratıcı fikirleri desteklemesiyle de farklılık yaratmaya devam ediyor. Başvuru sürecinin tamamlanmasından sonra başlayacak olan “Dijital Kolokyum” ile yarışmacılar ve jüri üyeleri bir araya gelerek yarışmaya yeni bir boyut kazandıracak.

Akıntıya karşı bir mimarlık okulu


Ytong Mimari Fikir Yarışması bu sene mimarlık eğitimine odaklanmayı, olan bitene eleştirel bir mesafe ile yeniden bakmayı ve bu yaklaşımı sürekli kılabilecek alternatif bir eğitim ortamının sınırlarını tartışmayı da öneriyor. Akıntının gücüne kapılmak kadar ona karşı durmanın da değer olarak algılandığı; mit üretimi kadar mit çözücülüğünün de önemsendiği; yapmak kadar yıkmayı, dönüştürmeyi veya hiç yapmamayı, çoğaltmak kadar azaltmayı da önemseyen mimarların eğitimi üzerine düşünmeyi öneren bu yarışmada katılımcıların böyle bir okulun sadece nasıl olması gerektiğini değil; ne olduğunu, niye olduğunu ve nerede yapılıyor olduğunu unutmadan, bulunduğu coğrafyanın niteliklerine göre düşünmeleri için de teşvik ediliyor.

Uygur Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Semra Uygur, Melike Altınışık Architects (MAA) Kurucusu Y. Mimar Melike Altınışık, ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Yalın Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Ömer Selçuk Baz ve NSMH Kurucusu Mimar Nevzat Sayın’ın jüri üyesi olduğu yarışmaya Türkiye ve KKTC vatandaşları ücretsiz olarak katılacak.

Mimar, kentsel tasarımcı, şehir ve bölge planlamacıları ile bu alanlarda öğrenim gören öğrencilere açık olan yarışmaya ekip olarak veya bireysel olarak başvurulabilecek. Kazanan proje sahiplerinin Almanya Bauhaus Gezisi ile ödüllendirileceği yarışmanın son katılım tarihi 02 Aralık olarak belirlendi.  Yarışma ile ilgili gerekli bilgi ve yarışma şartnamesi www.ytongakademi.com adresinden temin edilebilir.


Geri Dön