24 / 04 / 2024

Yüksek Hızlı Tren fiyatlarını vatandaş belirleyecek!

Yüksek Hızlı Tren fiyatlarını vatandaş belirleyecek!

Bilet fiyatlarının 80 lira olması durumunda YHT’yi kullanacağını söyleyen vatandaşlar, TCDD’ye ilham oldu. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman fiyatı ocak ayında yapacakları anketle belirleyeceklerini açıkladı.



YÜKSEK Hızlı Tren’in (YHT) rengi, yapılan anketle turkuaz olarak belirlenirken, bilet fiyatı için de aynı yönteme başvurulacak. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, ocak ayında bir anket planladıklarını ve sonuçları da şubatta açıklayacaklarını söyledi. Karaman, Demiryolu Ansiklopedisi ve Sözlüğü’nün tanıtımı kapsamında  Ankara  Garı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. 


PROMOSYON OLACAK 


Ankara-İstanbul biletlerinde uçaklarda olduğu gibi promosyon olacağını belirten Karaman, “Önceden alınan biletler ucuz olacak. Tarih yaklaştıkça fiyat yükselecek” dedi. Önceki yıllarda fiyatlarla ilgili araştırma yaptıklarını kaydeden Karaman, ankete katılanların yüzde 80’inin fiyatların 80 TL olması durumunda YHT’yi tercih edeceklerini belirttiklerini aktardı. Karaman, bu araştırmanın iki yıl öncesine ait olduğunu belirterek, “Ankara-İstanbul YHT biletlerinde promosyonlar olacak. Bilet fiyatlarını belirlemek için 2014 Ocak ayında bir anket yapmayı planlıyoruz. Bilet fiyatlarını ocak, şubat ayında belirleriz” diye konuştu. 


HIZLI TRENDE TESTLERE BAŞLANIYOR


SÜLEYMAN Karaman, erken rezervasyon sisteminin 1 Ocak’ta devreye gireceğini de bildirerek, “Rezervasyonla erken bilet alan ucuz alacak, geç alan normal fiyattan alacak” diye konuştu. Karaman, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattında yaşanan gecikmenin ne kadar süreceğinin sorulması üzerine de YHT hattının elektrifikasyon çalışmasının yapıldığını, birkaç eksikliğin tamamlanmasının ardından testlere başlayacaklarını bildirdi.


Akşam Gazetesi


Geri Dön