29 / 03 / 2024

Yüksel Holding yükselebilirlik raporunu yayınladı!

Yüksel Holding yükselebilirlik raporunu yayınladı!

Ulusal ve uluslararası ölçekte önemli projelere imza atan Yüksel Holding, kurumsal sorumluluğunun bir gereği olarak yayınladığı sürdürülebilirlik raporu ile Türk inşaat sektöründe bir ilki daha gerçekleştirdi



Yüksel Holding, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) ilkelerine göre hazırladığı ve Yükselebilirlik adını verdiği sürdürülebilirlik raporu ile sadece sektöre değil, topluma katkılarını da belgeledi.

Yüksel, yükselen sürdürülebilirlik bilincini Yükselebilirlik Raporunda yansıttı. 50 yıla yakın süredir Türkiyede ve yurtdışındaki başarılı projeleri ile inşaat sektörünün öncü şirketlerinden olan Yüksel, 2006 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesini imzalayarak geliştirdiği kurumsal sorumluluk vizyonunu, bir adım daha ileriye taşıyarak inşaat   sektöründe ve faaliyet gösterdiği sektörlerin birçoğunda sürdürülebilirlik raporu yayınlayan ilk şirket oldu.

Başarılı projelerinin yanında kurumsal sorumluluk bilinciyle de örnek çalışmalara imza atan Yüksel Holding, ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik performansını paydaşlarına iletmeyi amaçladığı Yükselebilirlik Raporunu yayınladı. Yükselebilirlik Raporu uluslararası raporlama standardı Küresel Raporlama Girişimi İlkeleri kapsamında C+ Uygulama Seviyesi ve 2006da imzaladığı Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi gerekliliklerine uygun olarak oluşturuldu.

Yüksel Holdingin sürdürülebilirlik raporu Yükselebilirlik; sektöründe GRI İlkelerine uyumlu ilk sürdürülebilirlik raporu olmanın yanı sıra Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından denetlenerek, Türkiyede  GRI İlkelerine uygunluğu bağımsız bir kurum tarafından onaylanmış ilk sürdürülebilirlik raporu olma özelliğini de taşıyor.


Yüksel Holding Genel Koordinatörü Tuna AKSEL, Yükselebilirlik çalışmalarından duyduğu memnuniyeti Günümüzde iş dünyasının gelişen ve değişen koşullarında kurumların sorumlu vatandaşlık bilinciyle hareket etmeleri kaçınılmaz bir gereksinim olarak karşımıza çıkıyor. Yüksel olarak kuruluşumuzdan itibaren öncelikli değerlerimizden biri yalnızca ekonomik çıkarlarımızı gözetmek değil, daima iş yaparken içinde bulunduğumuz topluma ve tüm paydaşlarımıza karşı sorumlu davranmak, bu sorumlu iş yapmak bilincini tüm çalışanlarımızla birlikte sahiplenmek  oldu. Bugün, 48 yıl sonra gurur duyarak ifade ediyorum ki; bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızı, topluma yarattığımız katma değeri tüm şeffaflığıyla paydaşlarımıza iletmeye çalışıyoruz. Sektörümüz için bir ilk olan Yükselebilirlik Raporumuzun,   hem faaliyet gösterdiğimiz alanlarda, hem de tüm özel sektörde, bu bilincin yaygınlaşması için örnek olmasını diliyorum. sözleriyle anlatıyor.

Yükselebilirlik Raporu, Yüksel Şirketlerinin genel yapısı, finansal performansı, istihdam verileri ve faaliyet gösterilen ülkelerdeki konumlarının yanı sıra; Yükselin çalışan gönüllülüğü, eğitim destekleri, çevresel ve sosyal konulardaki projeleri hakkında da bilgi veriyor.

Yüksel Holdingin sürdürülebilirlik projeleri arasında inşaat sektöründe ilk defa karbon ayak izi ölçüm çalışmalarına başlanması, çevresel sürdürülebilirlik çalışmaları, proje alanlarındaki biyoçeşitlilik dengesinin korunmasına ve enerji verimliliğine gösterilen hassasiyet öne çıkıyor. Yükselin uzun yıllardır yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projeleri de Yükselebilirlik Raporunda ayrıntılı olarak ele alınıyor. 16 yıldır aralıksız devam eden ve bugüne kadar 76 rekora ev sahipliği yapan Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışları, atletizm alanında başarılı gençleri teşvik eden Yükselen Yıldızlar projesi ve Alacahöyük Kazı Alanı Arkeolojik çalışmalarına yönelik destekleri tüm ayrıntılarıyla raporda paylaşılıyor. Ayrıca Yükselebilirlik Raporu, Yüksel Holdinge bağlı 19 şirketin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini de içeriyor.

Yükselebilirlik Raporuna ulaşmak için: www.yuksel.net/surdurulebilirlikraporu.pdf

Sürdürülebilirlik Raporu


Geri Dön