17 / 04 / 2024

Yunus Emre Küçük kimdir?

Yunus Emre Küçük kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Yunus Emre Küçük kimdir? Yunus Emre Küçük, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Yunus Emre Küçük ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor?



Yunus Emre Küçük kimdir?

Yunus Emre Küçük, 1983 yılı İstanbul doğumlu. Yunus Emre Küçük, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesinin İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı. 


2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğünde çalışmaya başlayan Küçük, sırasıyla Bölge Mühendisliği, Bölge Şefliği, Mevzuat ve Avan Proje Şefliği ve 2009 yılından itibaren müdür yardımcılığı görevinde bulundu.


Temmuz 2014’te İmar Müdürü olarak görevlendirilmiş olan Küçük, evli ve bir çocuk babasıdır. 


Müdürlüğün görevleri:

1. İstanbul İmar Yönetmeliğini hazırlamak, Büyükşehir Belediye Meclisinin onayına sunmak.


2. Her yıl “imar hizmetleri ücret tarifesi” ve “otopark tarifesi” teklifini hazırlayıp Büyükşehir Belediye Meclisinin onayına sunmak.


3. İstanbul il sınırları dahilindeki imar uygulamaları ile ilgili olarak, uygulamada birlik ve beraberliği sağlayıcı karar ve tedbirleri almak (standart, şartname, yönetmelik genelge, bildiri vb.) ve tereddüde düşülen konularda görüş bildirmek ve yönlendirme yapmak, İlçe ve İlk Kademe Belediyeleri arasında koordinasyonu sağlamak.


4. 5216/7-c maddesine göre kanunlarla büyükşehir belediyesine verilmiş görev ve hizmetlerin gerektirdiği proje, yapım, bakım ve onarım işleriyle ilgili imar uygulamalarını yapmak ve ruhsatlandırmak.


5. İmar Planları, plan notları ya da İstanbul İmar Yönetmeliği gereğince ”Avan projesi Büyükşehir Belediyesi’nce onanacaktır.” hükmü olan yerlerdeki avan projeleri; imar durumu, plan notları ve yönetmelik doğrultusunda incelemek, uygun bulunması halinde imar hizmetleri ücret tarifesine göre ücretlendirerek projenin tasdikini yapmak. 


6. Yüksek katlı binalar ile mevzuat gereği özellik arz eden binalara ait projelere görüş veya onay vermek. 


7. Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde mesleki faaliyet gösteren, mühendis, mimar ve diğer teknik elemanların Fenni Sicil kayıtlarını tutmak.


8. Teftiş Kurulunca incelenen konularda yeminli bilirkişi görevlerini üstlenerek dosya ve arazi tetkiklerini yapmak, ve bu doğrultuda rapor düzenlemek.


9. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu çerçevesinde İlçe belediyelerinin imar uygulamalarını denetlemek.



Geri Dön