25 / 04 / 2024

Yusufeli Demirkent köyünün yol ihtiyacı mecliste!

Yusufeli Demirkent köyünün yol ihtiyacı mecliste!

Yusufeli ilçesi Demirkent köyünün yol ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..



Yusufeli Demirkent köyünün yol ihtiyacı mecliste!


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Yusufeli ilçesi Demirkent köyünün yol ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bayraktutan önergesinde "Artvin İli Yusufeli İlçesine bağlı Demirkent köyünün yol ihtiyacı mevcuttur. Özellikle hayvancılık için mezra ve yaylalara gidilmektedir. Ancak Mezra ve Yayla yolların değişik noktalarına toplamda 5 KM kadar yol talepleri mevcuttur. Demirkent köyünün, köy içi mahallelerin, mezra ve yayla yol ihtiyaçlarının biran önce sağlanması gerekmektedir." diyerek 3 soru sordu.

Bayraktutan'ın soruları

1- Yusufeli ilçesine bağlı Demirkent köyünün ihtiyaç duyduğu yollar hakkında ilgili birimlerinizin bilgisi ve saha çalışması mevcut mudur?

2- Demirkent köy halkının talebi olan köy yolu ve köy içi yolları ne zaman bakım ve onarımdan geçireceksiniz?

3- Hayvancılıkla geçimini sağlayan mezara ve yaylacılığı oldukça önemseyen Demirkent köylülerinin mezra ve yayla yolları için talep ettikleri 5 KM’lik değişik yollarını ne zaman açmayı ve hizmete sunmayı düşünüyorsunuz?


 


Geri Dön