24 / 04 / 2024

Yüzde 18 KDV markalı konut üretimini yüzde 30 daraltacak!

 Yüzde 18 KDV markalı konut üretimini yüzde 30 daraltacak!

Yeni KDV Yasası'nın markalı konut üretimini yüzde 30 daraltacağını belirten GYODER Başkanı Işık Gökkaya, yasanın etkilerinin 2013'te değil 2014'te hissedileceğini söyledi...




Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından bu yıl İzmir'de 4'üncüsü düzenlenen "Gelişen Kentler Zirvesi"nde konuşan GYODER Başkanı Işık Gökkaya, yeni KDV Yasası'nın markalı konut üretimine darbe vuracağın vurguladı.


2014'te kendini hissettirecek

Yeni KDV Yasası'nın etkilerinin 2013'te değil 2014'te kendini hissettireceğini belirten Gökkaya, yasanın markalı konut üretimini yüzde 30 daraltacağını öngördüklerini söyledi. 


Stokların eritilmesinde etkili olacak

İstanbul'da yılda yaklaşık 100-130 bin konut üretildiğinin ve bunun yüzde 35'inin maralı konut olduğunun altın çizen Gökkaya, yüzde 18 KDV'nin bu oranı düşüreceğini ama eldeki stoğun eritilmesinde etkili olacağını vurguladı. 


 Çok güçlü bir GYODER yönetimi geliyor

23 Ocak'ta yapılacak olan GYODER başkanlık seçimi hakkında bilgi veren Gökkaya, çok güçlü bir yönetimin geldiğini söyledi. Sadece profesyoneller değil bazı patronları da bünyelerine katacaklarını ifade eden Gökkaya, "Profesyonellerle GYODER'i bugün ki noktaya getirdik. 


Patronlarla bunu yapamazdık. Yeni dönemde patronlar ve profesyonellerle çok daha güçlü bir yönetim oluşturacağız. TÜSİAD modeli bir yönetim kuracağız"dedi.

Şengül Kırmızıtaş/Emlakkulisi.com


Geri Dön